© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Καρυωτάκης καταγγέλλοντας τη βία της εποχής του στο Μουσείο Ζακύνθου (25.9.2015)

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
25 -27 Σεπτεμβρίου 2015


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου συμμετέχοντας στον φετινό εορτασμό του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνει, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20:00, διάλεξη στο Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου με τίτλο: Βία και ανεκτικότητα; Μία αναφορά στη δραματική περίοδο του μεσοπολέμου και στην ποίηση του Καρυωτάκη ως καταγγελία και αντίσταση στη βία της εποχής του".
Θα μιλήσει η φιλόλογος και ποιήτρια Αθηνά Βλαχιώτη, ενώ ποιήματα του Καρυωτάκη θα απαγγείλει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Καποδίστριας. Ειδικότερα, το αντικείμενο της διάλεξης για τον Μεσοπόλεμο και τον Καρυωτάκη αφορά στην ασφυκτική εποχή του Μεσοπολέμου, γνωστή ιστορικά για τη βία, τη διαφθορά, τον δωσιλογισμό, τον πολιτικό αυταρχισμό, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε ο Καρυωτάκης στην εποχή του μέσω της ποίησής του.
Βασικός σκοπός του προγράμματος «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» είναι η προβολή και προστασία της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και η αναζήτηση της συλλογικής μας μνήμης ως ευρωπαίοι πολίτες μέσα από την προβολή των ιδιαιτεροτήτων του κάθε λαού.
Το θέμα των εκδηλώσεων που επελέγη από τη χώρα μας για τη διετία 2015-2016 ("Βία και Ανεκτικότητα") αφορά στο σεβασμό των πεποιθήσεων του Άλλου, στην αποδοχή του μη όμοιου, στη δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης της ατομικής και συλλογικής ταυτότητας καθώς και στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με το πολιτισμικό μας παρελθόν.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Υπενθυμίζουμε πως το Σαββατοκύριακο του εορτασμού η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails