© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Μουσικό σεργιάνι στο κατώφλι της Μονής Προδρόμου στη Λαγκάδα Κατασταρίου Ζακύνθου [+ το "Ίνα τι" σε video]

Φωτογραφίες και ρεπορτάζ: π. Νικόδημος Κεφαλληνός 














Όσοι ανηφορήσαμε χθες βράδυ στο ιστορικό και πλέον ανακαινισμένο Μοναστήρι του Προδρόμου στη Λαγκάδα Κατασταρίου απολαύσαμε ένα ανεπανάληπτο σεργιάνι στη ζακυνθινή μουσική. 

Σε ένα μυστηριακό περιβάλλον, στο προαύλιο της Μονής, κάτω από τη καλοκαιρινή νύχτα παρόλο που ήδη διανύουμε τον Σεπτέμβρη, ακούστηκαν θρησκευτικά, παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μουσικά κομμάτια, τα οποία εκτέλεσαν μοναδικά Ζακυνθινοί καλλιτέχνες. Η οργάνωση της εκδήλωσης ανήκε στην Περιφερειακή Ενότητα της Ζακύνθου, ενώ η βραδιά αφιερώθηκε στον πρόωρα χαμένο Αντώνη Γκούσκο, τέως Δήμαρχο του άλλοτε Δήμου Αλυκών. 

Το χώρο κατέκλυσε πλήθος Ζακυνθινών, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων, οι Μητροπολίτες Δωδώνης και Ζακύνθου, ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λευτέρης Νιοτόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αλυκών κ. Αναστάσιος Μαρίνος. 

Μικρή προσλαλιά απηύθυνε ο Σεβ. Δωδώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το ήθος του αδικοχαμένου Αντώνη Γκούσκου, ενώ επισήμανε την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας σε ό,τι προάγει και προβάλλει τον πολιτισμό του νησιού μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails