© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Εγκαίνια μόνιμης έκθεσης της Ρένας Κρουαζιέ στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών


Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 στις 20:30 μ.μ. η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας) διοργανώνει εγκαίνια μόνιμης έκθεσης της προσωπογράφου κ. Ρένας Κρουαζιέ, με θέμα: 

«Από τον Σολωμό στον Ελύτη / “Στα μάτια και στο πρόσωπο φαίνοντ’ οι στοχασμοί τους”»

Η κ. Ρένα Κρουαζιέ προσέφερε στο Μουσείο Σολωμού 16 πρωτότυπες προσωπογραφίες ποιητών και καλλιτεχνών, που αναρτήθηκαν. Την εκδήλωση προλογίζει ο κ. Νάσος Μαρτίνος.

Σύμφωνα με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο: «Η τέχνη της Ρένας Κρουαζιέ έρχεται από πολύ μακριά, από τις επιζωγραφισμένες μούμιες των Αιγυπτίων, από τις επιτύμβιες πλάκες των Ελλήνων, από το Φαγιούμ, από την Πομπηία, το πορτρέτο είναι μια απόπειρα αθανασίας, πριν το απωθήσει η εφεύρεση της φωτογραφίας και το τώρα πια το φιλμ και το βίντεο».




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails