© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

20 χρόνια από τον θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη (1996-2016) στο Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού


Αφιέρωμα στον Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη διοργανώνει το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό του (18 Μαρτίου 1996). Η εκδήλωση μνήμης για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη (1996-2016) εντάσσεται στις εκδηλώσεις τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για τα 180 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, ώρα 19:00 στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού (Αρσάκη 1, Π. Ψυχικό).

Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης θα συνομιλήσει με την ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου για τον ποιητή και το έργο του.

Θα ακολουθήσει μουσικοποιητικό αναλόγιο από τους μαθητές του Σχολείου με τίτλο «Ταξιδιωτικός Σάκος, ΟΤΤΩ ΤΙΣ ΕΡΑΤΑΙ», από τη συλλογή του ποιητή «Ο μικρός ναυτίλος». Οι μαθητές θα «ανοίξουν τον ταξιδιωτικό σάκο» του Ελύτη, για να ανακαλύψουν τα «απαραίτητα», με τα οποία τον γέμισε ο ίδιος.

Μέσα από αυτά θα αποκαλυφθεί ο ποιητής ως άνθρωπος, ως δημιουργός, ως Έλληνας και ως κοσμοπολίτης. Στίχοι από τα έργα του, αναλύσεις και μελοποιήσεις θα αποτελέσουν τα «προσωπικά απαραίτητα», «ό,τι καθένας αγαπάει πιο πολύ», με τα οποία οι μαθητές θα γεμίσουν το σχολικό τους σακίδιο για να το φέρουν ως εφόδιο ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails