© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

«Ακοιμήτων», η νέα ποιητική συλλογή του Διονύση Καρατζά


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μετρονόμος η νέα ποιητική συλλογή του Διονύση Καρατζά με τίτλο «Ακοιμήτων».

Ο ποιητής διαλέγεται με τη σκιά, ως ακοίμητη απουσία σώματος, η οποία διαχέεται στα ποιήματα για να φωτίσει πάθη, τραύματα, οδύνες και ηδονές. Γι’ αυτό και η γραφή του κινείται μεταξύ της ασπρόμαυρης αθωότητας της μοναξιάς και της έγχρωμης αγωνίας της φθοράς.

Οι φωτογραφίες της έκδοσης είναι της Μαρίας Κοσσυφίδου.

***

Ο Διονύσης Καρατζάς γεννήθηκε το 1950 στην Πάτρα, όπου ζει και εργάστηκε ως καθηγητής φιλόλογος. Πρώτη του ποιητική συλλογή «Ξημέρωμα στη γη» (1972). Ακολούθησαν δεκατρείς ποιητικές συλλογές, ανάμεσά τους «Απ’ το μισό παράθυρο», 2006 (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών). Το 2010 κυκλοφόρησε στη Γερμανία ανθολογία της ποίησής του «Selbstmord des Reservemonats, Edition Raute, Dresden. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες και έχουν μελοποιηθεί από τους Μίκη Θεοδωράκη, Ηλία Ανδριόπουλο, Γιώργο Ανδρέου, Γιάννη Γερογιάννη, Γιώργο Αθανασακόπουλο κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails