© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Η Ζακυνθινή Λαϊκή Οπερέτα «ΦΙΟΡΟΥΛΑ»


ΜΟΥΣΙΚΗ: ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΛΙΜΠΡΕΤΟ : ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΛΕΣΧΗ «ΓΕΡΑΝΟΣ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ».
Η παρουσίαση -επιτέλους- της ΦΙΟΡΟΥΛΑΣ, θα καταγραφεί στην ιστορία και θα αφήσει το αποτύπωμα της στο χρόνο σαν την πρώτη οπερέτα που γράφεται στη Ζάκυνθο από ζακυνθινούς δημιουργούς και ανεβαίνει κατά κύριο λόγο από ζακυνθινούς συντελεστές. Είναι η πρώτη ζακυνθινή λαϊκή οπερέτα κι από μόνο του ένα πολιτιστικό γεγονός, που με τον τρόπο του παράγει και προάγει ζακυνθινό πολιτισμό.
Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται στη ταβέρνα του « Κάπου». Η Φιορούλα, κόρη του Σταύρου και της Τζόγιας, των ιδιοκτητών της ταβέρνας, είναι μια νέα της εποχής που σε αντίθεση με την επιθυμία του πατέρα της που την θέλει επιστήμονα, σπουδάζει μουσική και όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει, ερωτεύεται τον Νιόνιο φοιτητή, ποιητή, μουσικό και άνεργο. Μετά από διάφορες δυσκολίες κι ενώ το συμπεθεριό ετοιμάζεται να δέσει τον γάμο εμφανίζεται ο Τρόσκας και μαζί του φέρνει όλα τα προβλήματα της εποχής κλπ… Η συνέχεια επί σκηνής…
Πρόκειται για ένα λαϊκό έργο, για μια ζακυνθινή οπερέτα που γράφεται για πρώτη φορά στο νησί. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι και ο συνθέτης και ο στιχουργός και όλοι οι συντελεστές είναι ζακυνθινοί. Είναι μια δημιουργία που δείχνει ότι η Ζάκυνθος συνεχίζει να παράγει πολιτισμό. Η Ζακυνθινή, λοιπόν, οπερέτα «ΦΙΟΡΟΥΛΑ» είναι ένα σημερινό έργο με καθημερινούς προβληματισμούς, με κοινωνικό αντίκτυπο, με πολιτικές προεκτάσεις, με θέματα και μηνύματα που στοιχειώνουν την καθημερινή μας ζωή, που μας χαρίζουν γέλιο και ανάσες από τη μια κι από την άλλη προσπαθούμε να ξεφύγουμε από την ανασφάλεια με ευχολόγια και ελπίδα.
Η Ζακυνθινή Λαϊκή οπερέτα «ΦΙΟΡΟΥΛΑ», θα παρουσιαστεί στις 23 και 24 Απριλίου, στο θέατρο Σαρακινάδου στις 20:30. Η μουσική είναι του Τιμόθεου Αρβανιτάκη και το λιμπρέτο είναι του Καστρινού.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: ΚΑΛΟΣ
ΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΦΩΤΙΣΜΟΙ: «ΗΧΟΧΡΩΜΑ» ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΡΦΗΣ
ΔΙΑΝΟΜΗ
ΦΙΟΡΟΥΛΑ : ΧΑΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ
ΤΖΟΓΙΑ : ΕΥΑ ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ
ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΣ : ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΣΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ : ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
ΝΙΟΝΙΟΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ
ΤΡΟΣΚΑΣ : ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ 20ΜΕΛΕΣ ΦΩΝHΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «ΙΟΝΙΟ ΚΥΜΑ»
ΚΑΙ 15ΜΕΛΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails