© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

"Έλληνες, Γραικοί, Ρωμιοί: σημασιοδοτήσεις και ευρωπαϊκή ιδέα". Διάλεξη της Όλγας Κατσιαρδή-Hering

Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια προσκαλούν τους βουλομένους στο έκτο μέρος του νέου κύκλου διαλέξεων, με τον γενικό τίτλο: «Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους».

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου  2016, στις 8.00 μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, θα μιλήσει η κ. Όλγα Κατσιαρδή-Hering, Καθηγήτρια Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ με θέμα: "Έλληνες, Γραικοί, Ρωμιοί: σημασιοδοτήσεις  και ευρωπαϊκή ιδέα"

Στόχος της διάλεξης αυτής είναι να αναδειχθεί ο διάλογος των Ελλήνων λογίων με την Ευρώπη αλλά και η ανασημασιοδότηση διαχρονικά των όρων Έλληνες, Γραικοί, Ρωμιοί μέσα από αυτόν το διάλογο, από την πρώιμη νεότερη εποχή ως την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Η Όλγα Κατσιαρδή-Hering είναι Καθηγήτρια της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού από το 1453 ώς την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερευνητικοί τομείς: Ελληνισμός της Διασποράς, Οικονομική Ιστορία των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία, Ιστορία των Πόλεων, Ιστορία της Οικογένειας, Πνευματική Ιστορία του Νέου Ελληνισμού, Μεταναστεύσεις, Ιστορική Ανθρωπολογία, Η ιδέα της Ευρώπης. Έχει δημοσιεύσει τρεις μονογραφίες, πολλά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, καθώς και πρακτικά συνεδρίων και συλλογικούς τόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails