© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Διάλεξη με θέμα: "17ος-αρχές 18ου αι.: Μία οικονομία σε κίνηση"


Αγαπητοί Φίλοι, Κυρίες και Κύριοι,

Επανερχόμαστε, μετά τη διακοπή δύο μηνών, λόγω καλοκαιρινών διακοπών με μία νέα ενότητα στον κύκλο διαλέξεών μας.
Η ενότητα που θα εξετάσουμε την ακαδημαϊκή περίοδο 2016-2017 (Σεπ. 2016-Ιούν.2017) περιλαμβάνει τους τομείς "Οικονομία-Εμπόριο- Ναυτιλία κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας".
Ξεκινάμε με την παρουσία δύο πολύ σημαντικών επιστημόνων, του κ. Βασίλη Καρδάση και της κ. Μαρίας -Χριστίνας Χατζηϊωάννου.

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου   2016, στις 8.00 μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου ( Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα), θα μιλήσει  ο κ. Βασίλης Καρδάσης- Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με θέμα: "17ος-αρχές 18ου αι.: Μία οικονομία σε κίνηση". Σχολιάζει η κ. Μαρία-Χριστίνα Χατζηϊωάννου, Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Οι Ομιλητές θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τις συνθήκες που προκάλεσαν  τη μετέπειτα αναζωογόνηση του οικονομικού ελλαδικού χώρου, ανιχνεύοντας τα χαρακτηριστικά της οικονομίας στην κατακτημένη Ελλάδα κατά την πρώιμη Τουρκοκρατία.
Σας ευχαριστώ.
Σας περιμένουμε.

Ανδρέας Κούκος
Νομικός-Ιστορικός
Πρόεδρος Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails