© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016 (Ζάκυνθος, 20-22.10.2016)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου σε συνεργασία με το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης Ι.Μ. Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α με γενικό τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016: Παντέχνου Πυρός Σέλας - Λαμπερές Ιστορίες Φωτιάς», διοργανώνοντας εκδηλώσεις με τίτλο «Φωτοδόχον λαμπάδα, τος ν σκότει φανεσαν... Η φλόγα στην ορθόδοξη λατρεία». Κεντρικό θέμα της πανελλαδικής δράσης για το 2016 είναι η συμβολή του στοιχείου της φωτιάς στην ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Μουσείο Ζακύνθου και στο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης την Πέμπτη 20, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016. Με θεματικές ξεναγήσεις σε επιλεγμένα εκθέματα των δύο Μουσείων και διεξαγωγή εκπαιδευτικού προγράμματος στο Μουσείο Ζακύνθου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σκιαγραφείται ο ρόλος και ο συμβολισμός της φωτιάς ως φλόγας στην ορθόδοξη λατρεία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 - 9:00 έως 12:00
Θεματική ξενάγηση στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου Ζακύνθου και του Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Η ξενάγηση θα αρχίσει από το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης και θα συνεχιστεί στο Μουσείο Ζακύνθου. Θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές από αρχαιολόγο και εκπαιδευτικούς, με τη συμμετοχή της κεραμίστριας Αδριανής Κλάδη.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 - 12:00 έως 14:00
Θεματική ξενάγηση για το ευρύ κοινό στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου Ζακύνθου και του Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης. Η ξενάγηση θα αρχίσει από το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης στις 12:00 και θα συνεχιστεί στις 13:00 στο Μουσείο Ζακύνθου.

Την ξενάγηση στο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης θα πραγματοποιήσει ο π. Διονύσιος Λυκογιάννης, Ιεροκήρυκας Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου και Στροφάδων, και στο Μουσείο Ζακύνθου η αρχαιολόγος Μαρία Καραγιαννιώτη.

Η είσοδος στα δύο Μουσεία για τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails