© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Στο λουσάτο εστιατόριο "Νεράντζι" της οδού Μητροπόλεως εν Αθήναις

Ταξιδεύει και φωτο-αποτυπώνει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 






























Ένα «νεράντζι» φύτρωσε στη Μητροπόλεως. Για την ακρίβεια, ένα καινούργιο εστιατόριο, το Νεράντζι, άνοιξε τις λουσάτες πύλες του στο νεοκλασικό κτίριο που τις περασμένες δεκαετίες στέγαζε τους νεωτερισμούς Παπασπυρόπουλου, απ' όπου έχουν παρελάσει όλες οι καλές κυρίες της εποχής για να διαλέξουν δαντέλες, κομπινεζόν, γάντια. Το κομψό κτίριο ανανεώθηκε και η ευρύχωρη σάλα του διατήρησε τις όμορφες λεπτομέρειες με τα λευκά γύψινα, τις τοιχογραφίες, τα υπέροχα βιτρό, το δαντελωτό εσωτερικό μπαλκόνι – άρωμα μιας Αθήνας που δεν υφίσταται πλέον. Η ανοιχτή κουζίνα είναι τεράστια και εντυπωσιακή, ντυμένη με χαλκό και μαύρο μάρμαρο. Διαφορετικού ύφους τραπεζαρίες από περασμένες δεκαετίες συνθέτουν ένα οικείο σύμπαν για συνεύρεση φίλων. Ο χώρος καταφέρνει έναν στυλάτο συνδυασμό άνεσης, άπλας και φιλόξενης θέρμης. Μπορείς να γευτείς από ομελέτα με ρόδι και πιπεριά, μέχρι στραπατσάδα και club σάντουιτς για πρωινό. Τη σκυτάλη παίρνουν ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά, μαγειρευτά και πίτσες που βγαίνουν από τον ξυλόφουρνο, πιτάκια και ψάρια.   

Ο σεφ Κώστας Ζέπος μαγειρεύει με εμπειρία και αγάπη μια κουζίνα που ακτινοβολεί φρεσκάδα και νοστιμιά. Η ανάλαφρη ταραμοσαλάτα συνδυάζεται με χταπόδι καρπάτσιο (€6) και δίνει την έναρξη για ωραίο τσιμπολόγημα. Εξαιρετική η σαλάτα με φαγόπυρο και μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλο που κάνει ωραία παρέα με καραμελωμένο τζίντζερ και τσάτνεϊ νεραντζιού (€8,50). Συνέχεια σε άλλη συχνότητα, με πίτσα Di Buffala (€7) που φτιάχνεται τη στιγμή που θα την παραγγείλεις και μπορείς να χαζεύεις τον πιτσαγιόλο όταν πετάει το ζυμάρι στον αέρα. Καλοφτιαγμένη η πίτσα, με λεπτή, νόστιμη ζύμη, μοτσαρέλα, σάλτσας φρέσκιας ντομάτας και βασιλικό. Ο σεφ με τη σαμιώτικη καταγωγή αγκαλιάζει την παράδοση, σερβίροντας ελληνικά πιάτα που υμνούν τη γενναιόδωρη απλότητα της φύσης, όπως τα μοσχομυριστά γεμιστά. Τα αφράτα κεφτεδάκια με τις τηγανητές πατάτες (€7) που τα λούζει σάλτσα ντομάτας είναι πιάτο λαχταριστό, με τη γεύση του να μένει έντονα στη μνήμη. Νόστιμο είναι και το γεμιστό κατσικάκι (€9) που συνοδεύεται με πατάτες σαν λουκουμάδες.  

Το σέρβις από νέους, ευγενικούς περιποιητές είναι συνώνυμο της φιλοξενίας. Θα σας ξελογιάσει το πολίτικο εκμέκ με βάση από τσουρέκι, κρέμα, σαντιγί και στην κορυφή βύσσινο, αλλά και ο ανατολίτικος μπακλαβάς με ολόκληρα φιστίκια Αιγίνης και τραγανό φύλλο. 

[Πηγή κειμένου: www.lifo.gr | Νίκη Μηταρέα, 24.4.2016]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails