© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Απομιμήσεις είναι τα 65 σχέδια ενός "χαμένου" μπλοκ που αποδίδονταν στον Βαν Γκογκ


Τα σχέδια που περιέχονται σε ένα μπλοκ που "ξαναβρέθηκε" πρόσφατα και υποτίθεται ότι ήταν άγνωστα μέχρι σήμερα έργα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, δεν είναι παρά "απομιμήσεις", διαβεβαιώνει το Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ.

Οι ειδικοί του μουσείου, βασιζόμενοι σε "χρόνια ερευνών" για τα σχέδια του Ολλανδού ζωγράφου που περιλαμβάνονται στη συλλογή του μουσείου αλλά και σε άλλα ιδρύματα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτά τα "ανέκδοτα σκίτσα" είναι απομιμήσεις. Στην ανακοίνωσή του το μουσείο επισημαίνει διαφορές στο μελάνι που έχει χρησιμοποιηθεί στα έργα αυτά, στο στιλ των σχεδίων και σε διάφορα "τοπογραφικά" λάθη.

Νωρίτερα σήμερα, ο γαλλικός εκδοτικός οίκος Le Seuil είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να κυκλοφορήσεις σε πολλές χώρες αυτό το μπλοκ, που περιέχει 65 σχέδια.

Το μπλοκ, που ανήκει σε ιδιώτες, περιέχει ένα σχέδιο ανά σελίδα. Όλα είναι ζωγραφισμένα με μελάνι και τα περισσότερα εικονίζουν τοπία του Αρλ, λουλούδια και δέντρα, όπως κυπαρίσσια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails