© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Η Ζάκυνθος κήδεψε τη Μάχη Μουζάκη, την αγέρωχη ποιήτριά της [φωτογραφίες]


Σήμερα το απομεσήμερο, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, στον Ναό του Αγίου Γερασίμου των Κήπων της Ζακύνθου, εψάλη η Εξόδιος Ακολουθία για την σημαντικότερη Ποιήτρια της Ζακύνθου καθ' όλο τον 20ό αιώνα, τη ΜΑΧΗ ΜΟΥΖΑΚΗ. Η Ποιήτρια, στην προχωρημένη ηλικία των 96 ετών, διέβη στην αιωνιότητα λίγες ημέρες πριν, στις 9 Νοεμβρίου τ.έ. 

Πολλοί γνωστοί και φίλοι, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ζακύνθου, ευαίσθητοι συνοδίτες της Μάχης Μουζάκη στην Τέχνη του Λόγου ήταν παρόντες, αποτίοντας με την παρουσία τους φόρο αγάπης και ευγνωμοσύνης προς την αγέρωχη και αγαπημένη Αρχόντισσα των Κήπων του νησιού, συλλυπούμενοι πλάι στον γιο της Τάσο, την αδελφή της και τις οικογένειές τους. Στην Ακολουθία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, με τον οποίον η μεταστάσα διατηρούσε ιδιαίτερη φιλία από την περίοδο των Σεισμών του 1953 μέχρι το τέλος.  

Συγκινητικούς και από καρδίας επικηδείους εκφώνησαν: ο Μητροπολίτης Δωδώνης, εκ μέρους των Ποιητών της Ζακύνθου ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο Διονύσης Σέρρας, οι δε Γιώργος Φιορεντίνος (φιλόλογος) και η ανεψιά της μεταστάσης Ντιάνα Χαϊκάλη-Χειμαριού (κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος) ανάγνωσαν ποιήματα της Μουζάκη. 

Τέλος, καθώς ο στοργικός ήλιος του Νοεμβρίου οδηγείτο στην δύση του, στην οροσειρά του Βραχιώνα, η ΜΑΧΗ ΜΟΥΖΑΚΗ ετάφη στο Νότιο Κοιμητήριο της πόλης του Τζάντε, στα χώματα που με πολλή περιπάθεια λάτρεψε και ύμνησε. 

[Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Νέγκας και π. Παναγιώτης Πόθος]


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails