© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Εσπερίδα για τη μετακομιδή των οστών του Ποιητή Ανδρέα Κάλβου στη "φιλτάτη" του Ζάκυνθο (5.6.1960)


Με την ευκαιρία της αναμνήσεως της μετακομιδής των οστών του Ποιητή Ανδρέα Κάλβου στη Ζάκυνθο, στις 5 Ιουνίου 1960, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου οργάνωσε ενδιαφέρουσα εσπερίδα απόψε, Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, ως εξής: 

* 19.00: Τρισάγιο στον τάφο του Ποιητή στο Μαυσωλείο, τελούμενο υπό του Μητροπολίτου Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου Δ΄. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ!
* 19.30: Έναρξη Εσπερίδας στην Αίθουσα της «Λέσχης Ο ΖΑΚΥΝΘΟΣ», επί της Πλατείας Αγίου Μάρκου.
* 19.35: Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Ελευθερίου Δημ. Νιοτοπούλου.
* 19.40: Χαιρετισμός Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Μουσείου Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, κ. Ιωάννη Στεφ. Παπαδάτου.
* 19.45: Ομιλία Γιάννη Δεμέτη, τέως Διευθυντή του Μουσείου Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, με θέμα: «Ιστορικό μετακομιδής οστών Ανδρέα Κάλβου και της συζύγου του».
* 20.00: Ομιλία Θεοδόση Πυλαρινού, Ομοτίμου Καθηγητή  Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα: «Ελλάς ηρώων μητέρα, φίλη, γλυκεία πατρίδα μου – Ωραία και μόνη η Ζάκυνθος με κυριεύει».
* 20.15΄: Μελοποιημένα ποιήματα του Ποιητή απέδωσε θαυμάσια η χορωδία «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ», υπό τη διεύθυνση του κ. Αντωνίου Κλάδη.





















































[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails