© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Στιγμές από την έκθεση γλυπτικής "Mare, Terra, Homo sapiens" του Χρήστου Μπάρλου στον Πύργο Δομενεγίνη









Βράδυ Δευτέρας, 7ης Αυγούστου 2017, με μια κυριαρχική πανσέληνο ψηλά και μερική έκλειψή της, στον μυστηριακό Πύργο του Δομενεγίνη στο Αργάσι, εκεί όπου άνοιξε για το κοινό η αισθαντική έκθεση του Χρήστου Μπάρλου "Mare, Terra, Homo sapiens" (7-20.8.2017).

Ο ευαίσθητος και έμπειρος καλλιτέχνης δίνει ζωή (ή, καλύτερα: παρατείνει ή μεγεθύνει την όποια υποψία ζωής) στα αμελητέα υλικά της γης και του πελάου, αποπειράται να δώσει ευμορφία στα άμορφα ή και -το δυσκολότερο- πρόσωπο στα πράγματα και τα περιθωριακά υλικά του κόσμου μας! Εύγε!!! 

Ο Χρήστος Μπάρλος γεννήθηκε στη Ρόδο το 1949, αλλά μεγάλωσε και έζησε τα νεανικά του χρόνια στην Αθήνα. Παρακολούθησε το Εργαστήρι Διακοσμητικών Εφαρμογών στη Σχολή Δοξιάδη (τάξη του ’67 – ’68), με δασκάλους τους ζωγράφους Δημήτρη και Χαρίκλεια Μυταρά, Πέτρο Ζουμπουλάκη, τον γλύπτη Γιώργο Γεωργιάδη και πολλούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες. Παράλληλα παρακολούθησε και τα άλλα δύο τμήματα της σχολής, την αγιογραφία – συντήρηση και τις γραφικές τέχνες. Παντρεμένος και με δύο γιους, ζει και εργάζεται στη Ζάκυνθο, κοντά στη μεγάλη αγάπη του, τη θάλασσα.

[Σχόλιο: π. Π. Κ. | Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails