© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία της Όλγας Μεταλληνού στην Κέρκυρα: "Μιλώντας στο παιδί για το θάνατο" [video]

[Λεπτομέρεια από τον πίνακα Crying Eyes του Kim Roberti]


Το Σωματείο Ψυχολόγων Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Ιατροχειρουργική Εταιρία Κέρκυρας και την Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (παράρτημα Κέρκυρας,) διοργάνωσαν την πρώτη ομιλία για το 2018 με τίτλο: ''Μιλώντας στο παιδί για το θάνατο", που έλαβε χώρα την 22 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρίας Κέρκυρας. 

Η Όλγα Μεταλληνού, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια (MSc), εξωτερική Επιστημονική Συνεργάτης της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ», (Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο) αλλά και επόπτρια της Επιστημονικής και Εθελοντικής Ομάδας «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», έκανε μία εξαιρετική προσέγγιση σχετικά με το ευαίσθητο θέμα της απώλειας και του πένθους μιλώντας στα παιδιά μας. 


Σύντομη περιγραφή 
Πολλές φορές οι γονείς, ο παππούς, η γιαγιά και οι εκπαιδευτικοί έρχονται σε δύσκολη θέση ακούγοντας παρόμοιες ερωτήσεις των παιδιών. Μέσα από την ομιλία μου θα εξηγηθεί με ποιο τόπο αντιλαμβάνονται τα παιδιά (προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας) την έννοια του θανάτου και πως μπορούμε να απαντάμε σε τέτοιου είδους ερωτήματα ακόμη και στα πλαίσια μιας γενικότερης αγωγής πριν ακόμη συμβεί μια απώλεια στην ζωή του παιδιού.
[Πηγή πληροφοριών: corfuland.gr | Video: Τατιάνα Καρύδη]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails