© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

«Η προσφορά του Διονυσίου Ρώμα στον αγώνα της Ανεξαρτησίας (στην Επανάσταση του 1821)». Ομιλία του Νάσου Λαβράνου στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών


Ομιλία με θέμα: «Η προσφορά του Διονυσίου Ρώμα στον αγώνα της Ανεξαρτησίας (στην Επανάσταση του 1821)» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 και ώρα 20.00 στο Μουσείου Σολωμού.

Ο Διονύσιος Ρώμας γεννήθηκε στη Ζάκυνθο περίπου το 1771. Με την επιστροφή του στη Ζάκυνθο από την Πάδοβα, όπου ο νεαρός ευπατρίδης είχε σπουδάσει νομικά, ο νους του έχει αρχίσει να περιστρέφεται γύρω από τη σκλαβιά, που από χρόνια πολλά σκεπάζει την Ελλάδα, και παρακολουθεί τις κάποιες κινήσεις αγώνων που έχουν αρχίσει να διαφαίνονται, για την απελευθέρωσή της. Αργότερα μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία. Μαζί με τον Κολοκοτρώνη συναντήθηκε με τον Γάλλο στρατηγό Δανζελώτ, στον οποίον ανέπτυξαν τα σχέδια της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Διονύσιος Ρώμας ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στην υπόθεση του Αγώνα και πέθανε σχεδόν φτωχός. Πέθανε το 1857.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails