© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Στη Ζάκυνθο θα γίνει το επόμενο Πανιόνιο Συνέδριο (2022). Ολοκληρώθηκε το ΙΑ΄ Πανιόνιο Συνέδριο στην Κεφαλονιά


Με την καταληκτήρια συνεδρία, το απόγευμα της Παρασκευής 25 Μαΐου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΙΑ΄ Διεθνούς Πανιονίου Συνεδρίου στην Κεφαλονιά.

Από την Δευτέρα έως και την Παρασκευή, στο Αργοστόλι (Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος», Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη), στο Ληξούρι (Αίθουσα ξενοδοχείου Palatino) και στα Κουρκουμελάτα (Πνευματικό Κέντρο Βεργωτή) ακαδημαϊκοί, καθηγητές Πανεπιστημίων και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποίησαν ανακοινώσεις γύρω από τον χώρο των Επτανήσων στα επιστημονικά πεδία της Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Ιστορίας της Τέχνης, Ιστορίας του Θεάτρου και της Μουσικής, Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Λαογραφίας, Γλωσσολογίας και για τη σύγχρονη πραγματικότητα των Ιονίων Νήσων.

Στην καταληκτήρια ομιλία επίσης καταρτίστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα ψηφίσματα που αφορούσαν

(α) Την ανάγκη διατήρησης και υποστήριξης του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Ληξούρι, ενόψει της επικείμενης συγχώνευσης του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

(β) Την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του πληγωμένου από τους σεισμούς κτηρίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης Ληξουρίου, και της άμεσης μεταφοράς του σπάνιου υλικού της στο κτήριο του Μουσείου Ληξουρίου. Παράλληλα, στην ανάγκη επισκευής του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου και του Δημοτικού Θεάτρου Ληξουρίου, αλλά και οικονομικής στήριξης της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης και του Κοργιαλενείου Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ).

Μετά το πέρας της καταληκτήριας συνεδρίας ολοκληρώθηκαν και οι παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Συνεδρίου, με τη συναυλία, στη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας, έργων του Παύλου Καρρέρ για πιάνο σε τέσσερα χέρια από τους Αντώνη Σεμιτέκολο και Βέρα Στραβοπόδη, μετά από πρόλογο-παρουσίαση από τη Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων κ. Κατερίνα Δεμέτη.

Η καταληκτήρια ολομέλεια του Συνεδρίου αποφάσισε να αναθέσει τη διεξαγωγή του επόμενου (δωδέκατου) Διεθνούς Πανιονίου Συνεδρίου στην Εταιρεία Ζακυνθινών Πολιτισμικών Ερευνών, μετά από σχετική επίσημη πρόταση της τελευταίας, με προγραμματισμό να οργανωθεί στη Ζάκυνθο το 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails