© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Φωτο-στιγμιότυπα από το ΙΑ΄ Πανιόνιο Συνέδριο στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς
Το ΙΑ΄ Πανιόνιο Συνέδριο ανήκει κι αυτό πια στην ιστορία. Το είχε αναλάβει η Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών και το έφερε σε αίσιο πέρας από 21 έως 25 Μαΐου 2018. Περιέλαβε περί τις 350 εισηγήσεις - ανακοινώσεις, ενώ κατεγράφησαν αρκετές απουσίες συνέδρων, ως είθισται σε παρόμοιες διοργανώσεις. Το σημαντικό ήταν ότι συναντήθηκαν επί το αυτό οι πνευματικές δυνάμεις των Ιονίων Νήσων, αντηλλάγησαν σκέψεις, ιδέες, φιλίες κλπ.

Το πολυπεριοδικό μας βρέθηκε στο Αργοστόλι κατά το διήμερο 23 και 24 Μαΐου και κατέγραψε ενδεικτικά φωτο-στιγμιότυπα. Εννοείται και υπογραμμίζεται ότι πρόκειται απλώς για δείγματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν πλείστα όσα άλλα δρώμενα. 

Η Δρ Μαντώ Μαλάμου.

Σε πρώτο πλάνο ο Νίκιας Λούντζης, Πρόεδρος της Εταιρείας Ζακυνθινών Πολιτισμικών Ερευνών και στο προεδρείο η Καθηγήτρια κ. Μαρία Σγουρίδου.

Ο ποιητής και ερευνητής Διονύσης Σέρρας.

Ο Δρ Παναγιώτης Καγκελάρης.

Η Καθηγήτρια κ. Άννα Θέμου.

Η φιλόλογος κ. Φανή Μαγκούτα.

Ο συγγραφέας, ερευνητής και δημοσιογράφος της "Καθημερινής" Παντελής Μπουκάλας.

Ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας, Μάστερ Θεολογίας και ποιητής.

Ο Δρ Ηλίας Τουμασάτος, πολλά μοχθήσας για την επιτυχία του Πανιονίου Συνεδρίου.

Ώρα καφέ και ανάπαυλας. Ο ποιητής και ερευνητής Διονύσης Φλεμοτόμος και η Καθηγήτρια Κατερίνα Τικτοπούλου, διαπρεπής σολωμίστρια.

Πρεσβυτέρα Φωτούλα Καποδίστρια, Δρ Γιώργος Γαστεράτος και Διονύσης Φλεμοτόμος.

Διονύσης Σέρρας, Φωτούλα Καποδίστρια, Γιώργος Γαστεράτος, Διονύσης Φλεμοτόμος, π. Παναγιώτης Καποδίστριας και Κατερίνα Τικτοπούλου.

Διονύσης Σέρρας, Φωτούλα Καποδίστρια και Γιώργος Γαστεράτος.

Ομιλητής ο Καθηγητής Θεόδωρος Γραμματάς και πρόεδρος της συνεδρίας ο Καθηγητής Γιώργος Πεφάνης.Στις δύο ανωτέρω φωτογραφίες, η Πηνελόπη Αβούρη ομιλούσα.

Η αρχαιολόγος Κατερίνα Δεμέτη, διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails