© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Scan me. Ο κώδικας QR του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, συμβολή στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018


Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, συμμετέχοντας στον επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων -18 Μαΐου, που για την φετινή χρονιά έχει ως θέμα του: «Μουσεία και δια(δίκτυα). Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», όπως έχει οριστεί από τον Διεθνή Οργανισμό Μουσείων (ICOM), παρουσιάζει τον κώδικα QR του Μουσείου, ως τρόπο προβολής της μόνιμης συλλογής του, μέσω της νέας τεχνολογίας. Σημειωτέον, Quick Response (QR) Code είναι ένα συγκεκριμένο barcode (δύο διαστάσεων κωδικός), που έχει σχεδιαστεί για να διαβάζεται από smartphones.

Μην ξεχνάτε και τους ήδη υπάρχοντες σύγχρονους τρόπους τηλε-επίσκεψης στο περιώνυμο αυτό Μουσείο της Ζακύνθου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook (www.facebook.com/museumsolomos) και Instagram (www.instagram.com/museumsolomos), όπου μπορείτε να ανακαλύψετε τα εκθέματα, αλλά και να αναρτήσετε δικές σας φωτογραφίες από την βόλτα σας στους χώρους του μουσείου με την χρήση του επίσημου hashtag #ZakynthosMuseumSolomos και με την κοινοποίηση τοποθεσίας «Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων».

Από αυτή τη θέση συγχαίρουμε την Διευθύντρια του Μουσείου κ. Κατερίνα Δεμέτη και τους συνεργάτες της για την εν γένει ενεργοποίηση ανοικτότητας προς τον διαδικτυωμένο σύγχρονο κόσμο και, εν προκειμένω, για την ευφάνταστη σημερινή αφίσα, με το δελεαστικό σύνθημα "Scan me"! Εύγε!!! 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails