© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικη γιορτή, με ποίηση και μουσική, στην Οικία Ούγου Φώσκολου [Ζάκυνθος, Κυριακή, 30.12.2018]



Το βράδυ της 30ής Δεκεμβρίου ανοίγει για μια ακόμα φορά στο κοινό η Οικία “Ούγου Φώσκολου”

Με ευθύνη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ούγος Φώσκολος” οργανώνεται μια βραδιά στην διάρκεια της οποίας θα αποκαλυφθούν τα νεώτερα αποκτήματα, του υπό διαμόρφωση μουσειακού χώρου, θα κοπεί η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη κουλούρα και θα ακολουθήσει απαγγελία ποίησης και μουσική εκδήλωση υπό την ευθύνη του μουσικού και συνθέτη Τιμόθεου Αρβανιτάκη.

Η Αλεξάνδρα Ντούζεβιτς θα απαγγείλει στίχους του ποιητή και το μουσικό σύνολο ΙΟΝΙΟ ΚΥΜΑ θα αποδώσει χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ζακυνθινές μουσικές βγαλμένες από τη μουσική ιστορία του τόπου μας.

Στο χώρο της Οικίας Φώσκολου θα αποκαλυφθούν ένα πορτραίτο του ποιητή, εποχής 18ου αιώνα, δωρεά γνωστής ζακυνθινής οικογένειας, ένα πρωτότυπο χαρακτικό με τη μορφή του ποιητή, της Άριας Κομιανού και σπάνιες γκραβούρες, όλα δωρεά γνωστού συμπολίτη μας και μια σειρά από βενετσιάνικα έπιπλα εποχής, δωρεά γνωστής συμπολίτισσάς μας.

Η Οικία Φώσκολου είναι το νεότερο πολιτιστικό μνημείο της πόλης του Zante, σηματοδοτεί μάλιστα την ανάδειξη μιας ακόμα φωτεινής περιόδου της ζακυνθινής ιστορίας, η ακτινοβολία της οποίας ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και αγκαλιάζει τους λαούς της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails