© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Κλειστοφοβία - φοβία - βία έσωθεν. Στιγμές από την α΄ προβολή της ταινίας "Επαφή" του Τώνη Λυκουρέση στη Ζάκυνθο


Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 
Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας

Την περασμένη Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, στον κινηματογράφο "Φώσκολος" της Ζακύνθου προβλήθηκε, για πρώτη φορά στο νησί, η νέα ταινία του σκηνοθέτη Τώνη Λυκουρέση, υπό τον υπαινικτικό τίτλο "Επαφή".

Κατάμεστος ήταν ο κινηματογράφος από ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης, οι οποίοι έφθασαν για να συμμετάσχουν στη χαρά του φίλου τους και συμπατριώτη Τώνη Λυκουρέση, ο οποίος, σε κάθε βήμα της πολύχρονης διαδρομής του στον χώρο, τιμά την καταγωγή του, προβάλλει τα Επτάνησα και τις ιδιαιτερότητές τους, επιμένει στην διασώζουσα Ποιότητα με κάθε κόστος. 

Αυτή τη φορά με την "Επαφή" του ο Λυκουρέσης εφάπτεται σε σπασμωδικά (συν)αισθήματα που απορρέουν από την αναγκαστική γειτνίαση με τον πλησίον, στη σύγχρονη Αθήνα, κατά την διάρκεια ενός γενικού μπλακ-άουτ του ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα μέσα σε ασανσέρ. Μικρές-μεγάλες ιστορίες συναντήσεων σε τόπο κλειστοφοβίας - φοβίας - βίας έσωθεν εντέλει!

Όλοι οι θεατές "κλειστήκαμε" σε όλα τα ανανσέρ της ταινίας -μικρόκοσμους αυτογύμνωσης- και ποθήσαμε διΈξοδο διαφυγής από το θλιβερά μονήρες Εγώ μας, το οποίο βρίσκει πάντα χαραμάδα, ώστε από εκεί να μας κατατρέχει. Γι' αυτό και απαξάπαντες χειροκροτήσαμε θερμά τον παρόντα Σκηνοθέτη, ο οποίος μάλιστα έκανε μια συγκινησιακά φορτισμένη χαιρετιστήρια εισαγωγή προ της προβολής. 

Εύγε, Τώνη! Ανέκαθεν και τώρα μάς κάνεις να αισθανόμαστε ψηλότεροι!!!














....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails