© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

"Του δέντρου οι ερώτησες, .... και του βυθού τα πάθη" στην Πλατεία Σολωμού και το Μουσείο Ζακύνθου



Η Α.Μ.Κ.Ε Ανέμη σε συνεργασία με το Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου οργανώνει
εικαστική εγκατάσταση /καλλιτεχνική εκδήλωση/ δημόσιο ανοιχτό διάλογο
για το περιβάλλον. Φέρει τον τίτλο:

Του δέντρου οι ερώτησες, .... και του βυθού τα πάθη
(Ελευσίνα βήμα πρώτο)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί:

Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

στην Πλατεία Σολωμού και το Μουσείο Ζακύνθου.

Ένα καμένο δέντρο εγκαθίσταται στην κεντρική πλατεία και ξαναζεί μέσα από την σκέψη και την φαντασία των ανθρώπων. Δίπλα του, μια εγκατάσταση βυθού από ανακυκλώσιμα υλικά.

Την εγκατάσταση πλαισιώνουν δώδεκα ερωτήσεις που απευθύνονται στους πολίτες και στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν μα και να κρεμάσουν ευχές, ιδέες, δράσεις με χαρτάκια στο δέντρο. Δημιουργείται έτσι μια “άνθηση” πάνω στο καμένο δέντρο, μια άνθηση, που μπορεί να προκαλέσει η σκέψη και το φαντασιακό ή συμμετοχή στα ζωτικά θέματα του τόπου.

Προσκαλούνται οι πολίτες να συμμετέχουν με δικά τους κείμενα, λόγια, σκέψεις, βιώματα, καλλιτεχνικά έργα, μα και εκφράζοντας τις δικές τους απορίες σε ένα ανοιχτό “διάλογο” /εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια.
Η εγκατάσταση θα παραμείνει για δεκαπέντε ημέρες πριν πάρει το δρόμο και ταξιδέψει αλλού.

Συμμετέχουν με ανοιχτή πρόσκληση καλλιτέχνες όπως: ο Διονύσης Τσουκαλάς, η Άντα Κορφιάτη, η Ελένη Γούναρη, η Παναγιώτα Παυγέλου,o Διονύσης Μπουκουβάλας, η Μαριάννα Πούλγαρη ο Διονύσης Γιατράς o Αντρέας Μήλας, οι Enframe, ο Σάκης Φουρνογεράκης (φωτο), η Ντανιέλα, η Κατερίνα Ζουπάνου, ο Γιώργος Γκίκας, η Μαρία Σαμαρά, ο Διονύσης Λυμούρης... καθώς και ομιλητές πολίτες.

Για πληροφορίες-συμμετοχές: Μαρία-Λουίζα Παπαδοπούλου: 6971.944712 marialouisa_pap@yahoo.gr

19 Οκτωβρίου 2019 μετά τις 6 το απόγευμα

H Α.Μ.Κ.Ε. Ανέμη επιδοτείται με μικρό ποσό από το ΥΠΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails