© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ένα βιβλιοπωλείο για ποίηση στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Σαγκάη


Την ιδέα «μια εκκλησία μέσα σε μια εκκλησία» υλοποίησε το αρχιτεκτονικό-σχεδιαστικό στούντιο Wutopia Lab ολοκληρώνοντας την ανακαίνιση της ιστορικής ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Σαγκάη για να δημιουργήσει ένα καινούργιο βιβλιοπωλείο που ειδικεύεται στην ποίηση: το βιβλιοπωλείο προσφέρει 1.000 τίτλους ποίησης σε μια ευρύτατη γκάμα γλωσσών.

«Πιστεύω ότι το βιβλιοπωλείο ποίησης πρέπει να είναι ο ιερός χώρος της πόλης της Σαγκάης» σημειώνουν από το στούντιο. «Πρέπει να έχει μια ανεξάρτητη πνευματικότητα και δεν πρέπει να βασίζεται στη θρησκεία του παλιού κτηρίου. Δεδομένου ότι δεν ήταν δυνατή η μετατροπή του θόλου, χρησιμοποίησα ράφια βιβλιοπωλείου για να δημιουργήσω μια καινούργια δομή ως εκκλησία μέσα στο κτήριο της παλιάς εκκλησίας. Αυτό είναι μια εκκλησία μέσα σε μια εκκλησία. Γεννήθηκε ένα καταφύγιο για σύγχρονους ανθρώπους μέσα σε κάτι που κάποτε ήταν καταφύγιο πίστης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails