© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Το νέο βιβλίο του Λουκιανού ΖαμίτΚυκλοφόρησε στη σειρά της Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών «Κερκυραίοι Δημιουργοί» το πρώτο βιβλίο του 2020. Πρόκειται για τη νουβέλα του Λουκιανού Ζαμίτ με τίτλο «Ο άρχοντας και η λιομαζώχτρα» (σελ. 80), τιμητική έκδοση για το αρχαιότερο μέλος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και από το 1962 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, για την επί επτά δεκαετίες συνεπή πορεία του στα Γράμματα. Προλογίζει εν συντομία ο πρόεδρος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών Περικλής Παγκράτης, την Εισαγωγή την υπογράφει ο γραμματέας της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών Δημήτρης Κονιδάρης και το Επίμετρο με τίτλο «Ο Λουκιανός Ζαμίτ ως διηγηματογράφος» το υπογράφει η δρ. Σοφία Μωραΐτη.


Ο Λουκιανός Ζαμίτ έχει τις πηγές του στις προσωπικές του εμπειρίες αλλά και σε πλήθος αρχείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι σε θέση να πραγματοποιεί και τεκμηριωμένες πεζογραφικές «περιηγήσεις» (Δημ. Κονιδάρης). Ο συγγραφέας στον παρόντα τόμο αναφέρεται στη ζωή της κερκυραίας αγρότισσας μέχρι και τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, και εστιάζει στην ιστορία μιας φτωχής κερκυραίας αγρότισσας με τον άρχοντα ενός χωριού. Το θέμα της νουβέλας είναι φανταστικό, και τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα, τόπους ή καταστάσεις θα είναι συμπτωματικές. Αξιοποιήθηκαν πληροφορίες και από αφηγήσεις γερόντισσας, περιλαμβανόμενες στον β΄ τόμο των «Λαογραφικών» του αείμνηστου κερκυραίου συγγραφέα και μελετητή Γεράσιμου Χυτήρη.

Το βιβλίο διατίθεται από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού, Μουράγια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails