© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Μια Παναγούλα Βανάτου διά χειρός Μερόπης Πρέκα δημοπρατεί το Μουσείο Μπενάκη


Ο Ναός Παναγούλας Μπανάτου αποτυπωμένος σε μια υδατογραφία, η οποία διατίθεται σε ηλεκτρονική δημοπρασία του Μουσείου Μπενάκη, το οποίο -ως έχει ανακοινωθεί- εκποιεί κάποια έργα τέχνης από το αρχείο του, για να ορθοποδήσει οικονομικά εν καιρώ Πανδημίας.

Το δημοπρατούμενο έργο είναι της ζωγράφου Μερόπης Πρέκα, φέρει την επιγραφή "Η Κοίμηση της Παναγιάς, Βανάτο, Ζάκυνθος, 25/8/84" κι έχει τιμή εκκίνησης: €2.500.

Δείτε περισσότερα στην σχετική σελίδα του Μουσείου, ΕΔΩ!

Τι καλά, να μπορούσαμε να αποκτήσουμε το έργο αυτό!!!...

Μερόπη Στεφανάτου-Πρέκα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934, σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με δασκάλους τον Ι. Μόραλη, Ανδρέα Γεωργιάδη και με υποτροφία στο Παρίσι - Γαλλία, στην Ecole Superieure National des metiers d' Arts, vitrail 1963. Εργάστηκε στον ΕΟΜΕΧ μέχρι το 1967 και στη συνέχεια δίδαξε ζωγραφική στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών Ε. Βακαλό 1968-1985. Έχει πραγματοποιήσει 45 ομιλίες για τέχνη κυρίως σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία για τη ζωγραφική και τα βιτρώ. Έργα της βρίσκονται σε μουσεία, ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους όπως π.χ. ΕΒΕ Αθηνών (Α' βραβείο Πανελλήνιου Διαγωνισμού για βιτρώ), την Αγροτική Τράπεζα, το Βαπτιστήριο Αγίας Λυδίας Φιλίππων, και στα μουσεία: Βορρέ Σύγχρονης Τέχνης -Παιανία, Πινακοθήκη Πιερίδη - Κύπρου, Πινακοθήκη Ιωαννίνων, Πινακοθήκη Καλαμάτας κ.ά. Είναι μέλος των ΕΕΤΕ και της Διεθνούς Γυναικείας Μορφωτικής Ομοσπονδίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails