© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

9ο "Lectures Αληθώς": Ο Στ. Ζούλας για την Τέχνη στο διδακτικό έργο της Εκκλησίας [Πρεμιέρα: 11.1.2021, 6 μμ]

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την 9η δράση του προγράμματος "LECTURES ΑΛΗΘΩΣ", δηλαδή της διαδικτυακής έκφρασης του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς" εν ημέραις Πανδημίας

Φιλοξενούμενος αυτή τη φορά είναι ο κ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΖΟΥΛΑΣ, Μάστερ θεολογίας - Εκπαιδευτικός, ο οποίος θα παρουσιάσει το ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα: "Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ".

Η εν λόγω τηλε-διάλεξη θα έχει πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, στις 6 το βράδυ, μες από το κανάλι του "Αληθώς" στο YouTube.


Who is Who
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΖΟΥΛΑΣ 


Ο Σταμάτιος Ζούλας είναι εκπαιδευτικός Θεολόγος, καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης, διδάσκοντας Θρησκευτικά, Ιστορία, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, καθώς και Φιλοσοφία. Έχει πτυχίο ορθοδόξου εκκλησιαστικής θεολογίας από την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, πτυχίο Θεολογίας από το ΕΚΠΑ, καθώς και MSC από το ίδιο πανεπιστήμιο. 
     Έχει λάβει μέρος σε πάμπολλα σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες, ποικίλου επιστημονικού χαρακτήρα, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, σε αρκετά από αυτά και ως εισηγητής. Τελευταία έχει μετάσχει και σε e-learning προγράμματα του ΠΑ.ΠΕΙ. ως διδάσκων αλλά και ως ακαδημαϊκός υπεύθυνος, καθώς και του Κέντρου Επιμόρφωσης και δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και του Saint Thomas Polytechnic of Singapore, αφού έχει λάβει Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτή Ενηλίκων, καθώς επίσης και Διεθνή Πιστοποίηση (Certificate) «Εκπαιδευτή Ενηλίκων». 
     Έχει διατελέσει πολλάκις Εκκλησιαστικός Σύμβουλος διαφόρων Ενοριών, καθώς και σύμβουλος παιδαγωγικής και κατήχησης, σε παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε κατηχητικά σχολεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 
     Επιτελεί ιεροκηρυκτικό έργο στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, μετά από άδεια και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Διονυσίου, καθώς και το λειτούργημα του εκτάκτου ιεροψάλτου σε διαφόρους Ι. Ναούς, αφού έχει χειροθετηθεί Αναγνώστης από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής κ.κ. Δημήτριο. 
     Άρθρα του, ειδικού ενδιαφέροντος, έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί σε τοπικές εφημερίδες της Καλλιθέας, της Ζακύνθου και στο Διαδίκτυο (σε ιστοσελίδες επιστημονικού ενδιαφέροντος όπως: “INFOQUALITY”, “FAITH”, ‘‘ΔΙΑΠΟΙΜΑΝΣΗ’’, ‘‘ACADEMIA EDUCATION”, ‘‘ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ’’, ‘‘LECTURES ΑΛΗΘΩΣ’’). 
     Σε διάφορα χρονικά διαστήματα έχει υπάρξει τακτικό μέλος ή μέλος του Δ.Σ. σε αρκετά πολιτιστικά, πολιτισμικά και επιστημονικά σωματεία, καθώς και Ιδρυτικό Μέλος του Συνδέσμου Υποτρόφων της Ακαδημίας Αθηνών. 
     Τέλος, έχει εργαστεί, ως αποσπασμένος από τη Μέση Εκπαίδευση, σε θέση προσωρινού γραμματέως, στο Γραφείο Γάμου, Οικογενείας και Δημογραφικού Προβλήματος, ως και της διεπιστημονικής επιτροπής «Ίδρυσης ενός Ινστιτούτου Προετοιμασίας Γάμου», της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails