© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Επετειακό Τρισάγιο στον Τάφο του Φιλικού Ιερομόναχου Άνθιμου Αργυρόπουλου [video-photos]

Η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεών της για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου "Αληθώς", πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης, 24ης Μαρτίου 2021 (παραμονής της εθνικής επετείου), Αρχιερατικό Τρισάγιο, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, στον απέριττο Τάφο του Ιερομόναχου ΑΝΘΙΜΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (1768-1847), ο οποίος βρίσκεται εντός του Ναού του Εσταυρωμένου περιοχής Αγίας Τριάδος πόλεως Ζακύνθου. 


Ο ηρωικός αυτός ηπειρώτης κληρικός, καταδιωγμένος από τον Αλή Πασά και πρόσφυγας στο αγγλοκρατούμενο Τζάντε, βρέθηκε να εφημερεύει στον Άι Γιώργη του Λατίνου, όπου, Φιλικός ο ίδιος, έκανε μεθ' όρκου τις μυήσεις νέων μελών της Φιλικής Εταιρείας (λ.χ. Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Πετιμεζά κ.ά.)

Το επετειακό Τρισάγιο μεταδόθηκε διαδικτυακά και περιελάμβανε, εκτός από την ιερή Ακολουθία, τιμητικό προσφώνημα του Μητροπολίτου κ. Διονυσίου Δ΄

Η διαδικτυακή μετάδοση έγινε μέσω του καναλιού του "Αληθώς" στο YouTube. Δείτε ακολούθως το σχετικό βίντεο, όπως και ενδεικτικές φωτογραφίες:[Φωτογραφίες: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails