© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Για τον θάνατο του ζωγράφου Γιάννη Δημητράτου

 

Από  την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών εκφράζει βαθύτατη λύπη για τον αδόκητο χαμό του κερκυραίου ζωγράφου Γιάννη (Τζίνου) Δημητράτου.

Ο εξαιρετικός καλλιτέχνης, που έφυγε από κοντά μας (1943-24/4/2021), υπήρξε ειλικρινής φίλος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και φιλοτέχνησε για το Μουσείο Σολωμού Κερκύρας τρεις προσωπογραφίες, οι οποίες εκτίθενται: α) μία προσωπογραφία του Διονυσίου Σολωμού σε νεαρή ηλικία, β) μια προσωπογραφία του ζακύνθιου προσολωμικού ποιητή Αντωνίου Μαρτελάου και γ) μια προσωπογραφία του ιταλοδαλματού φίλου του Σολωμού Νικολάου Τομαζέο.

Θα θυμόμαστε πάντα τον καλλιτέχνη, τον εκπαιδευτικό και τον άνθρωπο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Ο Τζίνος Δημητράτος υπήρξε σημαντικός και ανιδιοτελής καλλιτέχνης και κοινωνικός αγωνιστής, που προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Τέχνη.

Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών θα κάνει μνεία του γεγονότος στην πρώτη δημόσια εκδήλωσή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails