© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Ο Θανάσης Μαρτίνος δωρίζει Αυτοπροσωπογραφίες των Κουτούζη και Καντούνη στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση έγινε γνωστό ότι στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων δωρίζονται από τον εκλεκτό και αξιότιμο κ. Θανάση Μαρτίνο, εφοπλιστή, Διοικητή του Αγίου Όρους και φιλότεχνο συλλέκτη, δύο αυθεντικές Αυτοπροσωπογραφίες των Ιερέων της Ζακύνθου Νικολάου Κουτούζη και του Νικολάου Καντούνη, κορυφαίων αγιογράφων και ζωγράφων των τελών του 18ου - αρχών του 190υ αιώνα.

Η γενναιόδωρη και σημαντική αυτή προσφορά γίνεται χάρη στην παρέμβαση και την υπόδειξη του Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσοστόμου, γνώριμου και φίλου τού κ. Θ. Μαρτίνου, χορηγού επίσης φιλοζακυνθινού με συμβολή πολύτιμη για τα έργα στα Στροφάδια και όχι μόνο.

Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες όλων των Μελών για το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός (που πλουτίζει τη συλλογή των πορτρέτων του) και επιφυλάσσεται για τις επόμενες σχετικές ενέργειες, που αυτονόητα θ' ακολουθήσουν και θα γνωστοποιηθούν με άλλο Δελτίο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails