© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Έτοιμη η Αναδρομική Έκθεση της Μαρίας Ρουσέα στο "Αληθώς" και με δυνατότητα QR code

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου «Αληθώς», συνεχίζοντας τις καλλιτεχνικές δράσεις του για το φετινό (κορονοϊο-κρατούμενο) καλοκαίρι, ανθιστάμενο στην Πανδημία, είναι ήδη πανέτοιμο και προσκαλεί τους φιλότεχνους θιασώτες του στην Αναδρομική Έκθεση – Αφιέρωμα στη Μαρία Ρουσέα, με γενικό τίτλο "Σε μαύρο άσπρο φως".

Η έκθεση πραγματοποιείται στη Βιβλιοθήκη της Ενορίας Μπανάτου, αρχίζοντας από το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, στις 21.00 και με διάρκεια έως τις 25 Αυγούστου.

Μέσα από ζωγραφικούς πίνακες, ακουαρέλες, σχέδια, εικονογραφήσεις και εκδόσεις, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει σημαντικές στιγμές του πολυποίκιλου εικαστικού έργου της σπουδαίας ζωγράφου, που αποτελεί ένα αφιέρωμα καρδιάς στην αγαπημένη της Ζάκυνθο.

Όπως μαρτυρούν οι δημοσιευόμενες εδώ φωτογραφίες, στην Έκθεση έχει εφαρμοσθεί QR CODE, μέσω του οποίου, ο επισκέπτης θα μπορεί να ξεναγηθεί μέσω του κινητού τηλεφώνου του στα εκτιθέμενα έργα και το κυριότερο: να δει και να ακούσει την ίδια την δημιουργό να διαβάζει ένα αισθαντικό κείμενό της, μια και δεν είναι σε θέση -για λόγους υγείας- να παραβρίσκεται αυτοπροσώπως δίπλα στις δημιουργίες της και να δέχεται τους Φίλους της. 

Και κάτι επιπλέον: Ο κώδικας QR υπάρχει εναποτυπωμένος στο φυλλάδιο της Έκθεσης, που σημαίνει ότι ο επισκέπτης, μετά την επίσκεψή του επιτόπου και λαμβάνοντάς το, θα δύναται και από το σπίτι του κατόπιν, να ξεναγηθεί εκ νέου στην Έκθεση και να ξαναδεί το βίντεο με την δημιουργό Μαρία Ρουσέα. 

Η δράση αποτελεί μέρος των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς μέσα από τα εκθέματα γίνονται αναφορές σε διάφορα ιστορικά γεγονότα και σύμβολα της χώρας μας.

Παρακαλούνται, τα άτομα και τα σωματεία που τυχόν ενδιαφέρονται να δουν από κοντά την έκθεση, να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές, ώστε να οριστεί ο χρόνος της επίσκεψης κατόπιν συνεννοήσεως, για την αποφυγή συνωστισμού, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την μη εξάπλωση της πανδημίας Covid-19. (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947963626). Επιμέλεια Έκθεσης: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας.

Η παρουσία των φίλων του «Αληθώς» θα είναι τιμή για το Κέντρο Λόγου!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails