© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Το "Αληθώς" τιμά τη ζωγράφο ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΣΕΑ. Λαμπρά τα Εγκαίνια αναδρομικής Έκθεσής της

Η Μαρία Ρουσέα στο σπίτι της, στο Λόφο του Στράνη, την Τετάρτη, 28.7.2021.

Τα Εγκαίνια της τιμητικής - αναδρομικής Έκθεσης της μεγάλης σύγχρονης Καλλιτέχνιδας της Ζακύνθου, πολυαγαπητής σε όλους μας ΜΑΡΙΑΣ ΡΟΥΣΕΑ, πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς το σαββατόβραδο, 31 Ιουλίου 2021, στην αίθουσα τέχνης του "Αληθώς", δηλαδή του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Ενορίας Βανάτου εν Ζακύνθω. 

Πάμπολλοι φιλότεχνοι προσήλθαν σε παρέες (προς αποφυγήν συνωστισμού), για να θαυμάσουν τα εκτιθέμενα έργα της Καλλιτέχνιδας και να εκφράσουν από καρδιάς λόγια αγάπης προς αυτήν. Άνθρωποι της Εκκλησίας, των Γραμμάτων, των Τεχνών, της Επιστήμης, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι σωματείων και ιδρυμάτων, εκπαιδευτικοί παλαιότεροι και νεότεροι, ευάριθμα νέα παιδιά που θέλγονται γενικώς από την τέχνη, ειδικώς όμως όλοι ενθουσιασμένοι με την ζωγραφική της Ρουσέα, η οποία, παρότι έρχεται από παλιά και προσεισμικά του Τζάντε, αποπνέει ακόμη και ακόμη εφηβικό σφρίγος και άφθιτη νεανικότητα

Η ίδια η τιμώμενη Καλλιτέχνιδα δεν κατόρθωσε να είναι παρούσα αυτοπροσώπως, λόγω της προχωρημένης ηλικίας της, όμως την εκπροσώπησε άξια η Κόρη της, Σίσσυ, με την οικογένειά της. Ψηφιακώ τω τρόπω μπορούσαν οι επισκέπτες να δουν και να ακούσουν την Ρουσέα, μες από βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από λίγες ημέρες και παρεχόταν ως δυνατότητα μέσω QR code, καθώς επίσης ξενάγηση σε όλα τα έργα της έκθεσης.

Για όλα μόχθησαν ο επιμελητής της Έκθεσης Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας με τους συνεργάτες του. 

Η Έκθεση θα ισχύει μέχρι τις 25 Αυγούστου 2021, θα ανοίγει όμως κατόπιν συνεννοήσεως, λόγω της βεβαρημένης επιδημιολογικής κατάστασης της Ζακύνθου και για την αποφυγή προβλημάτων εκ της Πανδημίας. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ:

\



















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails