© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

"Νικηφόρος Βρεττάκος, ο φιλοξενούμενος της ερημιάς". Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών

Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών διοργανώνει Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο για τον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο στις 12, 13 και 14 Νοεμβρίου 2021, ακολουθώντας για πρώτη φορά τις νέες συνθήκες επικοινωνίας λόγω της πανδημίας, με γενικό τίτλο «Νικηφόρος Βρεττάκος – Ο φιλοξενούμενος της ερημιάς».

Στις συνεδρίες συμμετέχουν:

Οι ιταλοί καθηγητές νεοελληνιστές Βιτσέντσο Ρότολο και Ρενάτα Λαβανίνι,

οι κριτικοί Αλέξης Ζήρας και Βαγγέλης Χατζηβασιλείου,

οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Γιώργος Ανδρειωμένος, Πέρσα Αποστολή, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Θεόδωρος Παππάς. Μιχάλης Πολίτης, Αναστασία Σιώψη, Θεανώ Τράκα, Σταυρούλα Τσούπρου, Μαρία Τσούτσουρα,

οι διδάκτορες, υποψ. διδάκτορες ή μεταπτυχιακοί Ειρήνη Αγγέλη, Γιώργος Κουτούβελας, Μαντώ Μαλάμου, Αθηνά Μέγα, Νάντια Μισιρλιάδη, Γιώργος Μύαρης, Ιωάννης-Ελευθέριος Μωραΐτης, Σπύρος-Μάριος Παγκράτης, Γεράσιμος Ρομποτής, Κώστας Σουέρεφ, Κωνσταντίνα Τσολιάκου, Κωνσταντίνα Χρυσικοπούλου,

οι μελετητές-συγγραφείς Νίκιας Λούντζης, Νάσος Μαρτίνος, Περικλής Παγκράτης, Νικολαΐς Πέννα, Ελένη Τζινιέρη-Τζανετάκου, Διονύσης Φλεμοτόμος.

Οργανωτικά συνέβαλαν οι: Παναγιώτης Βρυώνης, Λουκιανός Ζαμίτ, Μαρίνα Καραμανώλη, Δημήτρης Κονιδάρης, Σπύρος Σουρβίνος, Ναυσικά- Μαρία Φρόνιμου και οι κύριοι Γιάννης Αγγέλης, Αλέξανδρος Ζερβόπουλος,Αστέριος Παπαμιχαήλ.

Εκτός από τις εισηγήσεις, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 και από ώρα 11.00 π.μ. έως 13.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ σόλο βιολί, από την Μαρία-Μποζένα Σουέρεφ, και αναγνώσεις ποίησης του Νικηφόρου Βρεττάκου, από τον Σπύρο Βέργη, με εισαγωγή παρουσίαση και επίλογο του Κώστα Σουέρεφ, σε διαδικτυακή μετάδοση από την Ιερά Μονή Παναγίας (Καρμήλου) της Τενέδου (Σπηλιά):

Τιμώμενη στο συνέδριο είναι η Τζένη Βρεττάκου-Παπαδημητρίου, κόρη του ποιητή.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

12/11/2021, 18.00-21.00

13/11/2021, 10.00-14.30, 18.00-21.00

14/11/2021, 11.00-13.30 (ρεσιτάλ σόλο βιολί, αναγνώσεις ποίησης, επίλογος).

Το πλήρες πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και του Μουσείου Σολωμού καθώς και στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν οποιαδήποτε στιγμή.

Η διεξαγωγή του συνεδρίου θα μεταδίδεται ζωντανά στο κανάλι της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCtBA3dtIPWaUF8xyvYiyD2A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails