© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Μια ειδική εκπομπή του "ZANTE TIMES" για τα Χριστούγεννα [video]


[Πηγή: ZANTE TIMES]

Με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων, ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, παρουσιάζει επίκαιρες σκέψεις, που αφορούν στο πώς ο σύγχρονος κόσμος προσλαμβάνει το Μυστήριο της Σάρκωσης του Θεού.

Επισημαίνει ότι συνήθως σε αυτές τις γιορτινές μέρες τιμάται ένας Χριστούλης «ανώδυνος», που ήρθε να κηρύξει την αγάπη και την ειρήνη, αλλά έως εκεί.

Λησμονιέται όμως, σκόπιμα ίσως, ότι το κήρυγμα του Ιησού Χριστού διακρίνεται για μια εξαιρετική ριζοσπαστικότητα, που -κατά τη λαϊκή έκφραση- «σπάει κόκαλα».

Ο ομιλητής μάλιστα ανέφερε στο σημείο αυτό χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως π.χ. «Δεν ήλθα να βάλω ειρήνη, αλλά μαχαίρι. Ήλθα να χωρίσω άνθρωπο από τον πατέρα του και θυγατέρα από τη μητέρα της και νύφη από την πεθερά της. Και εχθροί του ανθρώπου θα γίνουν οι οικιακοί του» (Μτ 10,34) ή το «Αλήθεια σας λέγω, ότι οι τελώνες και οι πόρνες πηγαίνουν πριν από εσάς στη βασιλεία του Θεού» (Μτ 21,31).

Και ο π. Παναγιώτης κατέληξε: «Ο αυθεντικός Λόγος τού Ιησού, ως αλογόκριτος εκκλησιαστικός λόγος ευθύτητας και υγείας, αποτελεί το νυστέρι, που ιαματικά θα επέμβει στην διαρκούσα ολοένα ασθένεια της ζωής μας. Κατά συνέπειαν, πλάι στον εορταστικά ντυμένο Χριστούλη των πολυκαταστημάτων, υπάρχει πάντα, επίτηδες παραθεωρημένος απ’ τον κόσμο, ο ριζοσπάστης Ιησούς της σώζουσας Εκκλησίας. Και όταν μιλάμε για Εκκλησία, εννοούμε την έκφραση της Αλήθειας των ορατών και των αοράτων, του Χθες, του Σήμερα και του μέλλοντος αιώνος στο θεανθρώπινο Σώμα της Θείας Ευχαριστίας, απ’ όπου η όλη ανθρωπότητα μεταλαμβάνει Ζωής, τώρα και πάντα, νικώντας και πατάσσοντας τον κάθε λογής θάνατο.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails