© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΥΠΕΞ: Δύο Έλληνες νεκροί, έξι τραυματίες στην περιοχή Σαρτανά Ουκρανίας - Διάβημα διαμαρτυρίας


Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

Επίσης, γίνεται γνωστό με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ' επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής ομογένειας. 

Ν. Δένδιας: «Εκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά της Ουκρανίας»

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά»

Μ. Βαρβιτσιώτης: Θλίψη και αποτροπιασμός για τον ρωσικό βομβαρδισμό αμάχων στο χωριό Σαρτανά που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ομογενών μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails