© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Λαμπριάτικες στιγμές από το Βανάτο Ζακύνθου, μέσω ΕΡΤ3, προς όλο τον κόσμο [video]

Κυριακή στο χωριό ξανά. Καλό Πάσχα από το Φιόρο του Λεβάντε. Ένα επτανησιακό πασχαλιάτικο γλέντι μέσα στο άκρως ανοιξιάτικο και κινηματογραφικό τοπίο της Ζακύνθου. Λαμπριάτικες στιγμές από το Βανάτο Ζακύνθου και την γύρω περιοχή, μέσω ΕΡΤ3, προς όλο τον κόσμο!!!

Στο θρυλικό «Κτήμα Αμπελοράβδη», ο Κωστής Ζαφειράκης κουβεντιάζει με τους ανθρώπους του Βανάτου, του Καλιπάδου και των γύρω περιοχών, απολαμβάνοντας χρώματα, αρώματα, χορούς, τραγούδια, μουσικές και φυσικά νοστιμιές, όλα σαν μια ωραία Ζακυνθινή υπόσχεση. 

Μαθαίνει τα πασχαλιάτικα έθιμα της Ζακύνθου και φυσικά όλα τα μυστικά του λαμπριάτικου τραπεζιού, από την «σούπα αυγολέμονο» ως την «ορτζάδα» και το «σγατζέτο». 

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι «Υακίνθη», «Ερωτόκριτος» και «Σύρτης» χορεύουν παραδοσιακές επτανησιακές μελωδίες, Μαζούρκα και Ροζαμούντα, Γαλαριώτικο και Λεβαντίνικο συρτό. 

Πάσχα στην Ζάκυνθο, μέσα στις όμορφες λέξεις και την αύρα του Διονυσίου Σολωμού, «εκρυφόσμιγαν οι φίλοι/ μ’ τσ’ εχθρούς τους τη λαμπρή/ και τους έτρεμαν τα χείλη/ δίνοντας τα εις το φιλί».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails