© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Εκδημία Τασίας Ευθυμιάτου - Αλισανδράτου

Με βαθύτατη λύπη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ιονίου πληροφορήθηκαν την εκδημία της Τασίας Ευθυμιάτου-Αλισανδράτου, ιδρυτικού μέλους του Κ.Μ.Ι. 

Έχοντας άριστη ελληνική και γαλλική παιδεία υπήρξε καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, με φιλολογική κατάρτιση και γνώση της κλασικής και της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας αλλά και με ευρύτατο ορίζοντα ενδιαφερόντων. Κείμενα δικά της είδαν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. 

Οι νεοελληνικές σπουδές της οφείλουν, μεταξύ άλλων, τις συστηματικές εκδόσεις των μελετημάτων του συζύγου της Γιώργου Αλισανδράτου που πραγματοποιήθηκαν με καλαισθησία από το Μουσείο Μπενάκη. 

Συμμετείχε ενεργά και ανελλιπώς στις επιστημονικές και κοινωνικές δραστηριότητες του Κ.Μ.Ι. και υπήρξε χορηγός του Βραβείου Γιώργου Αλισανδράτου που είχε προκηρυχθεί από  το Κ.Μ.Ι. Την Τασία Αλισανδράτου διέκρινε κόσμια και ευγενική συμπεριφορά, πλούτος γνώσεων και κριτική ικανότητα. Οι εύστοχες παρεμβάσεις της σε επιστημονικές ομιλίες και ανακοινώσεις προκαλούσαν πάντοτε διεύρυνση του ενδιαφέροντος στο ακροατήριο. 

Η απουσία της θα είναι πάντοτε αισθητή και η μνήμη της θα παραμείνει ζώσα. 

Το Δ. Σ. του Κέντρου Μελετών Ιονίου

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails