© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Νέα ποίηση του Σαράντη Αντίοχου σε συλλεκτικές εκδόσεις


Γράφει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Ο αγαπητός συνοδίτης στους δρόμους της Ποιήσεως, ο ζακύνθιος φίλος Σαράντης Αντίοχος, ο οποίος από πολλών ετών ζει μόνιμα στη Μαδρίτη, με πλούτισε (για δεύτερη φορά, διότι προηγήθηκε προ μηνών η "Ποιητική" του) με αντίτυπο της νεότερης ποιητικής ενασχόλησής του, το οποίο, όπως και τα προηγούμενα της σειράς, είναι καμωμένα στο χέρι, σε χειροποίητο χαρτί από λινάρι και βαμβάκι δίχως τοξικές ουσίες, μάλιστα δε αριθμημένα ένα-ένα, κατά συνέπειαν συλλεκτικά! Τον ευχαριστώ και συγχαίρω από καρδιάς! 
    Το ανά χείρας μου αντίτυπο είναι το τετράδιο ε΄ της σειράς "ή" και αμέσως αποκομίζω -ως αναγνώστης- το άρωμα των στίχων και τα χρώματα της Ποιότητας. Τα σχολιαστικά σχέδια μάλιστα του Edison Simoms, που συνοδεύουν τα ποιήματα, αποτελούν ευφρόσυνες σχεδίες για τον πλου στην αφαιρετικά δομημένη και πανευφρόσυνη σκέψη του Αντίοχου. 
    Το 2011, παρουσιάζοντας τον "Προηγμένο Κύκλο" του, έγραφα για την ποίηση του Σαράντη: "Εκεί που θεωρείς ότι εισέπραξες το Παν από αυτήν, σού ξεφεύγει, ίσως με ειρωνικά πικρό μειδίαμα, επειδή επρόκειτο για Σύμπαν!" Το ίδιο υποστηρίζω και τώρα, επαυξάνοντας μάλιστα. Όπως η εν γένει διαδρομή του, έτσι και η νεότερη, ώριμη πια και ευθύβολη, είναι δημιούργημα με καταγωγή και προορισμό, με νοούμενα και υπονοούμενα, με χθόνιες λέξεις και υποχθόνιες ροπές, με τραυματισμένες ελπίδες αλλά ελπίδες!
    Αναμένουμε τη συνέχεια των ποιητικών αντοχών του Αντίοχου. Τώρα μάλιστα μας έχει συνηθίσει και σε εκδόσεις πολύτιμες από εκδοτικής απόψεως. 
        Φίλε Σαράντη, χαίρε, υγίαινε και δημιούργει! Σε αγαπάμε!  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails