© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Κέρκυρα: Διάλεξη Δρ Κώστα Ζερβόπουλου για τις μελοποιήσεις του “Ύμνου εις την Ελευθερίαν” [πλήρες video]

Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών -Μουσείο Σολωμού Κερκύρας, τιμώντας την επέτειο των διακοσίων χρόνων από τη συγγραφή του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» εγκαινίασε σειρά εκδηλώσεων γι' αυτή τη θεματική με την διάλεξη του Κώστα Ζερβόπουλου, Δρ. Μουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα: «Οι μελοποιήσεις του σολωμικού “Ύμνου εις την Ελευθερίαν” από τον Νικόλαο Χαλικιόπουλο-Μάντζαρο και η καθιέρωση του ελληνικού εθνικού ύμνου».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου του 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών στο Μουσείο Σολωμού της Κέρκυρας. 

Έτσι, παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία της έρευνας του ομιλητή σχετικά με τις πολλαπλές μελοποιήσεις από τον Νικόλαο Χαλικιόπουλο-Μάντζαρο του σολωμικού «Ύμνου εις την ελευθερίαν». Εκτός από την εκτενή παρουσίαση όλων των μελοποιήσεων του «Ύμνου» και την ανάδειξη σημαντικών πτυχών αυτών, αναδείχτηκαν, επίσης, σημαντικά φιλολογικά ζητήματα που προκύπτουν από τη μελέτη των πηγών και θα παρουσιαστούν σημαντικά στοιχεία γύρω από την καθιέρωση του ελληνικού εθνικού ύμνου. Τέλος, η εκδήλωση θα κλείσει με παρουσίαση αποσπασμάτων από τις διάφορες εκδοχές του «Ύμνου».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails