© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Σε Χανιά και Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το σύνολο «Πολύτροπον» του Παναγιώτη Ανδριόπουλου

Σε ακόμα δύο ιδιαίτερα τιμητικές προσκλήσεις που έλαβε, θα ανταποκριθεί το μουσικό σύνολο «Πολύτροπον» και ο ιδρυτής του, μουσικός και θεολόγος, Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος.

Η αρχή θα γίνει στο «Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης», το οποίο πραγματοποιείται από το 2015 στα Χανιά. Φέτος, θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2023 και περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα κεντρικών και παράλληλων εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου (ώρα 19:30) στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος θα ομιλήσει με θέμα: «Οι εκκλησιαστικές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη».

Στην ομιλία διερευνάται η ενασχόληση του εφήβου Μίκη Θεοδωράκη με τις εκκλησιαστικές συνθέσεις, η έντονη παρουσία του βυζαντινού μέλους στο έργο του, αλλά και η ιδεολογική του τοποθέτηση γύρω από αυτό. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα προβληθεί ανέκδοτο υλικό από το Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο φυλάσσεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου (ώρα 19:30), στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το «Πολύτροπον» θα παρουσιάσει μία πρωτότυπη δική του παραγωγή με θέμα: «Η Μαρία Κάλλας στην Κωνσταντινούπολη». Παραγωγή: Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον».

Η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά θα τραγουδήσει άριες από όπερες που ερμήνευσε μοναδικά η Μαρία Κάλλας, στο πιάνο θα είναι ο Μάριος Καζάς, ενώ θα δώσει διάλεξη ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το 2023 είναι αφιερωμένο, παγκοσμίως, στη μέγιστη και οικουμενική Μαρία Κάλλας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή της (2 Δεκεμβρίου 1923). Ο μύθος της Κάλλας παραμένει ολοζώντανος, καθώς η υψηλή τέχνη της εξακολουθεί να σφραγίζει την όπερα και κατά τον 21ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails