© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε κοντά στην Προύσα της Τουρκίας

Σε μία σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι κοντά στην Προύσα της Τουρκίας, στο πλαίσιο ανασκαφών που πραγματοποιούν στην περιοχή. Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν μία άθικτη και σε άριστη κατάσταση προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε σημείο της αρχαίας πόλης Κουνουράλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την προτομή βρέθηκαν και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, τα οποία παραδόθηκαν στο τοπικό μουσείο της περιοχής.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή τονίζεται: «Κατόπιν διαβούλευσης με συντηρητές και μελετητές του τμήματος ανασκαφών και ερευνών, διαπιστώθηκε ότι η κεφαλή άνηκε στο Μέγα Αλέξανδρο, Βασιλιά της Μακεδονίας».

Το μουσείο επιβεβαίωσε το σπουδαίο εύρημα

Τη σπουδαία αυτή ανακάλυψη επιβεβαίωσε και το μουσείο το οποίο ήδη έχει παραλάβει το εύρημα, τονίζοντας ότι είναι «κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου», διαστάσεων 23 εκατοστών, και χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ. Τα μάτια, μάλιστα, κοιτάζουν προς τα πάνω και το στόμα είναι ελαφρώς ανοιχτό.

«Το μακρύ σγουρό χτένισμά του μέχρι το λαιμό είναι σαν χαίτη λιονταριού», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails