© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Η Ίρις Κρητικού με κίτρινα παπούτσια [Istorima podcast]


«Όλα αυτά που αγαπώ γίνονται ιστορίες» • Πριν ένα χρόνο δημιουργήθηκε αυτό το νέο podcast από τον Ιωάννη Πορφύριο Καποδίστρια, που δημοσιεύεται αυτές τις μέρες, για το προφορικό αρχείο Istorima / Stavros Niarchos Foundation με την επιμελήτρια εκθέσεων κ. Ίριδα Κρητικού, μια από τις σημαντικότερες επιμελήτριες αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. 

Μιλάει για τις επιρροές και τα ερεθίσματα που της προσέφερε το οικογενειακό της περιβάλλον, για τις σπουδές της και τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα. Εξηγεί πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τις θεματικές εκθέσεις τέχνης και μιλάει για σημαντικές εικαστικές δράσεις που έχει επιμεληθεί. Τέλος, αναφέρεται στη σχέση της με τα νησιά του Ιονίου και παρουσιάζει το εκθεσιακό έργο της πάνω στον Σολωμό.

Ο τίτλος είναι δανεισμένος από πίνακα του σπουδαίου εικαστικού Γιώργου Ρόρρη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails