© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

42ο Ελληνικό Φεστιβάλ Σύδνεϋ: «Από την Ίμβρο Πάνω από τη Θάλασσα»

Το 42ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ, σε συνεργασία με το την Ένωση Ιμβρίων της Μελβούρνης, ανακοινώνει με ενθουσιασμό τη φωτογραφική έκθεση και διάλεξη «Από την Ίμβρο Πάνω από τη Θάλασσα», μια εκδήλωση που επιμελείται ο ιστορικός κ. Jim Claven. Η εκδήλωση αποτίει φόρο τιμής στον κεντρικό ρόλο που έπαιξε το νησί της Ίμβρου, του Βορείου Αιγαίου, στην εκστρατεία της Καλλίπολης κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Jim Claven (OAM) είναι ένας διακεκριμένος ιστορικός με ακαδημαϊκά προσόντα από το Πανεπιστήμιο Monash της Μελβούρνης. Με πάνω από δέκα χρόνια έρευνας σε διάφορες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας, το έργο του εμβαθύνει στην ελληνική σύνδεση με την ιστορία των Anzac της Αυστραλίας. Ο Claven είναι συγγραφέας, έχοντας συνεισφέρει πολλά ιστορικά άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες παγκοσμίως. Τα βιβλία του, όπως «Lemnos & Gallipoli Revealed» (2019), «Grecian Adventure» (2022) και η πιο πρόσφατη έκδοσή του «From Imbros Over The Sea: Imbros & Gallipoli Revealed» (2023), παρουσιάζουν την εκτενή του αρχειακή και επιτόπια έρευνα.

Εκτός από τις επιστημονικές του προσπάθειες, ο Jim Claven έχει παρουσιάσει ιστορικές διαλέξεις σχετικά με την ελληνική σύνδεση με τους Anzac στην Αυστραλία και την Ελλάδα, μεταξύ άλλων στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Ως Γραμματέας της Επιτροπής Μνήμης Λήμνου – Καλλίπολης της Μελβούρνης, έχει πρωτοστατήσει σε σημαντικά μνημειακά έργα, όπως το Μνημείο Λήμνου – Καλλίπολης, το Αυστραλιανό Μνημείο στην Προβλήτα του Μούδρου στη Λήμνο και την Έκθεση Φωτογραφίας Λήμνου – Καλλίπολης, μεταξύ άλλων.

Η έκθεση, μέρος του προγράμματος του 42ου Ελληνικού Φεστιβάλ του Σύδνεϋ, παρουσιάζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τη συμβολή της Ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία. Η έκθεση δημιουργήθηκε από την Ένωση Ιμβρίων της Μελβούρνης, με την υποστήριξη της Πολιτειακής Κυβέρνησης, καθώς και του Συμβουλίου Βετεράνων της Βικτώριας.

Η Πρόεδρος του Φεστιβάλ Νία Καρτέρη εξέφρασε τον ενθουσιασμό της, δηλώνοντας: «Αυτή η έκθεση είναι μια απόδειξη της κοινής ιστορίας μεταξύ Ίμβρου και Αυστραλίας. Απεικονίζει έντονα μια κρίσιμη εποχή, αναδεικνύοντας τη γενναιότητα και τις θυσίες όσων υπηρέτησαν στην εκστρατεία της Καλλίπολης».

Η Φωτογραφική Έκθεση & Διάλεξη «Από την Ίμβρο Πάνω από τη Θάλασσα» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Απριλίου 2024, με έναρξη στις 4:00 μ.μ. στο Prince Henry Centre. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η προκράτηση θέσης είναι απαραίτητη μέσω του συνδέσμου https://trybooking.com/CONZQ.

Στοιχεία Εκδήλωσης:

Εκδήλωση: «Από την Ίμβρο Πάνω από τη Θάλασσα» | Φωτογραφική Έκθεση και Διάλεξη με τον Ιστορικό Jim Claven (OAM)

Ημερομηνία: Κυριακή 7 Απριλίου 2024 | 4.00 μ.μ.

Τοποθεσία: Prince Henry Centre, 2 Coast Hospital Rd, Little Bay NSW 2036

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails