© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Όταν η προπαγάνδα του Κακού ξεπερνάει κάθε φαντασία...

Στο Ριαζάν, ένα προπαγανδιστικό τρένο του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας έφερε φυλλάδια σε μαθητές σχετικά με τη διαφορά μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Απεικονίζουν βασανιστήρια και δολοφονίες παιδιών, ομοφυλόφιλους στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και τον Σατανά.

Το τρένο "Δύναμη στην αλήθεια" έφτασε στην πόλη, ένα προπαγανδιστικό τρένο του Υπουργείου Άμυνας που θα ταξιδέψει σε όλη τη Ρωσία μέχρι τις 8 Μαΐου για να "αντιμετωπίσει τις προσπάθειες διαστρέβλωσης της ιστορίας και των επιτυχιών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων". Οι επισκέπτες του τρένου θα μπορούν να αξιολογήσουν 9 βαγόνια με εκθέσεις για τον ηρωισμό του ρωσικού στρατού, καθώς και να εγγραφούν σε συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών. Το τρένο συνήθως υποδέχονται νέοι κομισάριοι, δόκιμοι και μέλη εθελοντικών κινημάτων, ενώ οι εκπρόσωποι του τρένου τους δίνουν ως κίνητρο ειδικά εμπορεύματα: για παράδειγμα, ένα βιβλιαράκι "Ποια είναι η διαφορά;".

Το 28σέλιδο φυλλάδιο απεικονίζει τη διαφορά μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού στρατού. Σύμφωνα με το φυλλάδιο, οι Ρώσοι στρατιώτες παρέχουν ιατρική περίθαλψη ακόμη και σε τραυματισμένους αντιπάλους, ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες βασανίζουν αιχμαλώτους, σφάζουν παιδιά και καίνε σπίτια κάτω από ναζιστικές σημαίες. Οι Ρώσοι στρατιωτικοί πρεσβεύουν τις πνευματικές αξίες, πηγαίνουν σε βαπτίσεις και έχουν παραδοσιακές οικογένειες, ενώ οι Ουκρανοί στρατιωτικοί (σύμφωνα με το φυλλάδιο) είναι ομοφυλόφιλοι και βρίσκονται στην ίδια βάρκα με τον Σατανά και τους Ναζί. Υπάρχουν επίσης εικόνες στο φυλλάδιο όπου ένας Ουκρανός με ποδιά διαμελίζει ένα ανθρώπινο σώμα και σκέφτεται μια τσάντα. Ένας Ρώσος αντίθετα μεταφέρει ένα καλάθι με ψωμί σε γυναίκες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails