© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Μεγάλη Τετάρτη με την ποίηση του Άγγελου Σικελιανού

«Κι όπως ανάσαινα, απ' τα μύρα
δε μπόρεια να διαλέξω ποιο!
Mα όλα τα μάζεψα, τα πήρα,
και τά 'πια, ωσάν από τη μοίρα
λύπη απροσδόκητη ή χαρά.
Tα 'πια· κι ως σ' άγγιξα τη ζώνη,
το αίμα μου γίνηκεν αηδόνι,
κι ως τα πολύτρεχα νερά!»

(Άγγελος Σικελιανός, «Το πρωτοβρόχι») 

Η ευωδία του ουρανού που άγγιξε τη γη και έγιναν ένα στο Πρόσωπο του Θεού. Και τι ζητά από εμάς; «Μύρα προ του ενταφιασμού». Αυτά που βγαίνουν από την καρδιά που αναζητεί την αλήθεια στο Πρόσωπο. Που βλέπει το δικό της κενό, την ματαιότητα των πράξεων, της ζωής χωρίς συναίσθημα, της ψυχής που παρέδωσε το σώμα στα δηνάρια.

Κι όλα θέλουν μια στιγμή. Αυτή που η καρδιά θα νιώσει, θα νοιαστεί, θα καλέσει, θα βρει τη χαμένη χάρη. Και τότε δεν θα μετρήσει ούτε ντροπή, ούτε έγνοια για το αύριο, ούτε φόβος. Κι όλα αλλάζουν με το Πρόσωπό του. Το δικό του μύρο είναι η αγάπη. Είναι το ματωμένο μέτωπο και τα τρυπημένα χέρια που αγκαλιάζουν, με όση δύναμη τους απομένει. Ότι πολύ μας αγάπησε. 

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός

1η Μαΐου 2024

Μεγάλη Τετάρτη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails