skip to main |
skip to sidebar
© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.
ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!
-
Βαρθολομαίος: Προσευχόμεθα να εκλεγεί ένας άξιος διάδοχος του Πάπα
Φραγκίσκου
-
Απευθυνόμενος σε όμιλο αγγλικανών και ρωμαιοκαθολικών προσκυνητών από τη
Βρετανία, μεταξύ των οποίων επίσκοποι και κληρικοί, ο Οικουμενικός
Πατριάρχης κ. Β...
Πριν από 3 ώρες
-
Γεωργίου Λέκκα: ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ (νέo ποίημα)
-
Δύο χρόνια από την κρίσιμη επέμβαση θυμήθηκα τον γιατρό ένδακρυ να λέει:
«Δυστυχώς μάς νίκησε η ασθένεια». Τότε ήμουν ακόμα ανυποψίαστος πως ο
θάνατος απασ...
Πριν από 5 ημέρες
-
Patriarchal Encyclical for Holy Pascha 2025
-
+ B A R T H O L O M E W
By God’s Mercy
Archbishop of Constantinople-New Rome and Ecumenical Patriarch
To the Plenitude of the Church:
May the Grace, Pe...
Πριν από 2 εβδομάδες
-
Βαρθολομαίος: “Η κλιματική αλλαγή, ή μάλλον η κλιματική κρίσις, δεν είναι
«μελλοντικό σενάριο», αλλά απτή και επώδυνος πραγματικότης”
-
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τη Δευτέρα,
27 Ιανουαρίου 2025, το απόγευμα επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του
Στρασβούργου...
Πριν από 3 μήνες
-
Έτερος Εγώ (2016)
-
«Έτερος Εγώ». Το ελληνικό θρίλερ του Σωτήρη Τσαφούλια που απέσπασε πολύ
καλές κριτικές και εντυπωσίασε το κοινό, είχε αποσυρθεί από τις
κινηματογραφικές...
Πριν από 5 χρόνια
-
Τρεις συνεικόνες για τον Ανδρέα Κάλβο
-
[Πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Περιοδικό *Επτανησιακά Φύλλα* 29 (2009) 418, 420
και 422,συνοδευόμενα από ποιήματα και αναφερόμενα στον Ποιητή των* Ωδών*.]
*Τώρ...
Πριν από 15 χρόνια
Στο Οπτικοακουστικό Αρχείο της ΕΡΤ ανεύραμε μιαν επιπλέον καλή στιγμή της δημόσιας Τηλεόρασης, που γυρίστηκε πριν από 20 περίπου χρόνια: Ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, που αφορά στον Διονύσιο Σολωμό, το "Ποιητή της Επανάστασης", όπως τιτλοφορείται.
Στο φιλμ, διάρκειας 1 ώρας και 23 λεπτών, παρουσιάζεται η ζωή του, οι σπουδές του, οι άνθρωποι που συνέβαλαν στην πνευματική του διαμόρφωση, ενώ ταξιδεύουμε στους τόπους της Ελλάδας και της Ιταλίας, που συνδέονται με τον μεγάλο μας Ποιητή.
Για τον Σολωμό και το έργο του μιλάνε: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑΣ - Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ - Ιστορικός της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, ΜΑΣΣΙΜΟ ΠΕΡΡΙ - Καθηγητής της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΟΖΑΝΗΣ - συγγραφέας.
Σκηνοθεσία: ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΚΚΑΣ. Βοηθός Σκηνοθέτη: ΕΛΛΙΖΑΜΠΕΤΑ ΚΟΣΤΑ. Σενάριο: ΦΩΝΤΑΣ ΛΑΔΗΣ, Μουσική:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΓΙΟΣ.
Παίζουν οι ηθοποιοί: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ στον ρόλο του ΣΟΛΩΜΟΥ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ στον ρόλο του ΣΑΝΤΟ ΡΟΣΣΙ. ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΑΛΙΔΟΥ στον ρόλο της μητέρας του ποιητή. ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΑΣΙΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στον ρόλο του Ιταλού ποιητή ΒΙΝΤΖΕΝΤΖΟ ΜΟΝΤΙ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ στον ρόλο του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΓΙΟΣ στον ρόλο του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΟΥ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ στον ρόλο του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΗ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ στον ρόλο του μικρού ΣΟΛΩΜΟΥ. Αφηγείται μοναδικά η ΚΙΤΤΥ ΑΡΣΕΝΗ.
Για να δείτε κι εσείς το φιλμ, κάντε κλικ ΕΔΩ!
2 σχόλια:
Χρόνια πολλά Πάτερ Παναγιώτη
ο υπεράνθρωπος Αγώνας αυτών των ανθρώπων τώρα ακούγεται πλέον σαν ψίθυρος, αλλά ας τον αφουγκραστούμε μέσα από την οχλαγωγία
Ωραία η παλιά αυτή ταινία. Έμαθα πολλά. Ευχαριστούμε!
Δημοσίευση σχολίου