© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 30 Μαΐου 2007

Ποίημα Π. Καποδίστρια στην ηλεκτρονική Ανθολογία ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ του fotoart


"Η δημιουργία του www.fotoart.gr είναι αποτέλεσμα ενός οράματος για ενα χώρο στο διαδίκτυο, που να αφορά την τέχνη της φωτογραφίας. Για ένα χώρο που θα προσφέρει γνώση και θα δώσει τη δυνατότητα στους δημιουργούς της φωτογραφίας να δείξουν τη δουλειά τους. Για την προβολή της ελληνικής φωτογραφίας σε όλο το κόσμο. Για ενα χώρο άμεσης επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων για ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η φωτογραφία."
Αυτά διαβάζει ο περιηγητής του Διαδικτύου στους στόχους της παραπάνω πολύ πλούσιας και άκρως ενδιαφέρουσας Ιστοσελίδας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιό της είναι αυτό, που επιγράφεται ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ http://www.fotoart.gr/arthra/poiisi/index.html . Πρόκειται για μια Μικρή Ανθολογία ποιημάτων, που αναφέρονται σε Φωτογραφία(ες), εμπλουτιζόμενη ολοένα. Ανθολογούνται προς το παρόν οι ακόλουθοι: Χ. Μανωλάχης, Όλγα Ντελλά, Κατερίνα Γώγου, Ανδρέας Εμπειρίκος, Κική Δημουλά, Γιώργος Μπλάνας, Π. Καποδίστριας, Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου, Μιχάλης Γκανάς, Γ. Σεφέρης, Κ. Καβάφης και Οδ. Ελύτης.

Αντιγράφουμε το ποιητικό απόσπασμα του Π. Κ.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ

Σέ ύστατη ανάλυση ο Έρως αυτός
δεν μπορείπαρά να συμμαχήσει με τους υπόλοιπους.
Ζήτω λοιπόν η καλότατη ροπή μας πρός τον Φόβο
των μαθητών πρός τα γκράφφιτι οπουδήποτε
ή των φωτογράφων πεζοδρομίου
να σου εισπράττουν το αρνητικό του προσώπου
αντί μιάς πρόσκαιρης χαράς του θετικού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails