© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Μαρία Δημητριάδη, η φωνή της Διάρκειας

Μία-μία οι φωνές της νεότητάς μας απέρχονται ή και σβήνουν... Λαμβάνουν οριστικά θέση αρχειακή στις απο-θήκες της Μνημοσύνης μας. Βγαίνουν ωστόσο, ενίοτε κι ερήμην μας, σε ώρες απέλπιδες, θωπευτικά γλυκαίνοντάς μας!

Μια από αυτές η Μαρία Δημητριάδη, η εξαίσια! Σε μια κοινωνία δίχως πλέον κοινωνικότητα σαν τη δική μας, σ' έναν κόσμο εγκλωβισμένον ήδη στον λαβύρινθο του διαδικτύου, ΠΟΙΟΣ γνοιαζόταν για την Άνθρωπο Μαρία Δημητριάδη, η οποία εβίωνε το προσωπικό της περιθώριο μετά από μια μακρά κι εκρηκτική παρουσία στο προσκήνιο, κατεβαίνοντας αθόρυβα και με αξιοπρέπεια απ' το παλκοσένικο του Εφήμερου;

Έπρεπε ν' απέλθει διαπαντός, ώστε να βάλουμε τ' όνομά της στο κουτάκι του Google Video, για να μάς αποκαλύψει έναν ολόκληρο ωκεανό από μελωδίες κι αισθήσεις, γνώριμες μα παραθεωρημένες από καιρό... Τι θησαυρός, τι μνήμες, τι μεγαλείο!!!
Εκείνη σε λίγο θα είναι τέφρα οριστική, εμείς όμως θα κρατάμε τους απόηχους των ήχων που μεταστοιχείωσε σε συναίσθημα, το πλάτος και το βάθος της οριστικά χαμένης μας αθωότητας!... Προς παραμυθίαν!

Ακολουθεί Μάνος Χατζηδάκις κατά Μαρίαν Δημητριάδη

Διώξε τη λύπη παλληκάρι
Θάλασσα πλατιά

6 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

( Π.Κ! Με 20 λεπτά διαφορά συμπέσανε τα μπλογκ μας..Επιλέξαμε, μάλιστα, και την ίδια φωτογραφία.)
Δύσκολο να διώξουμε τη λύπη,"παλικάρι", ε;

P. Kapodistrias είπε...

@ Διονύση Μάνεση,

Ναι, καλή συγκυρία! Η ποιότητα της Μαρίας Δημητριάδη μάς συνάζει κοντά της!!!

panagiotisandriopoulos είπε...

Tι ωραία το λες αγαπητέ Π.Κ.!
Οι φωνές της νιότης μας!
Και ανάμεσά τους η Μαρία Δημητριάδη!
Ο αυστηρός Μάνος Χατζιδάκις ένιωσε την ανάγκη να ξανακάνει το έργο του ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ την δεκαετία του '80 με την φωνή της Μαρίας Δημητριάδη.
Τον δίσκο τον άκουγα τότε συνέχεια και τον ακούω και τώρα στη μνήμη της. Προσπαθώντας να ψηλαφίσω την ευαισθησία της...

Ανώνυμος είπε...

Είχα ακούσει από φίλο και θαυμαστή της ότι ήταν ταλαιπωρημένο πλάσμα. Αλλά δεν μου πολυαρέσουν «ανεκδοτολογίες». Προτιμώ τα προσωπικά αισθήματα και τον προσωπικό λόγο... Ναι, η Μαρία μας συνάζει, είναι ανάγκη να μας μαζεύουν ορισμένες καρδιές και να μην τρώμε μόνο πόρτα...

Mariela είπε...

Πραγματικά εξαίσια φωνή φορτισμένη με μνήμες πολλές και ολοζώντανες...
Καλησπέρα!

Ανώνυμος είπε...

"Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα, τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα..." Για τα χαμένα μας όνειρα, καλό ταξίδι...

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails