© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Ένα ενδιαφέρον Συνέδριο: Τα Επτάνησα ως πανορθόδοξοι προσκυνηματικοί προορισμοί

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Συνεδρία της 11ης Μαρτίου 2009, μετά από εισήγηση του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, αποφάσισε την διεξαγωγή ενός πολύ ενδιαφέροντος Διημέρου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας στη Ζάκυνθο, στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2009, με θέμα:

"Προσκυνηματικές Περιηγήσεις (Ιστορία - Παράδοση - Νεότερες Εξελίξεις και Προβληματισμοί).
Τα Επτάνησα ως Πανορθόδοξοι Προσκυνηματικοί Προορισμοί".


Να σημειωθεί, ότι Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ενώ με Συνοδικό Έγγραφο (αρ. 1031/556/17.3.2009) του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ως Προέδρου της Δ.Ι.Σ., ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας ορίσθηκε Μέλος της Επιτροπής αυτής.

4 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Πολύ σημαντικό όντως!
Συγχαρητήρια και Καλή Επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου.

Ενορία Αγίου Ελευθερίου Κέρκυρας είπε...

Πάρα πολύ ωραία η απόφαση της Ι. Συνόδου για την ανάδειξη των πανορθόδοξων προσκυνημάτων του Ιονίου.
Με χαρά περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις αυτού του Συνεδρίου. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει καλή επιτυχία και θα αναδείξει την σπουδαία κληρονομιά των επτανησίων.
Συγχαίρω ιδιαιτέρως για την επάξια επιλογή ως μέλους αυτής της επιτροπής. Καλή επιτυχία.

π. Γεράσιμος (Grenoble) είπε...

Η παραπάνω γνωστοποίηση της απόφασης της ΔΙΣ της Ελλαδίτικης Εκκλησίας, έκπληξη μου δημιούργησε. Φαίνεται οτι αλλάζουν πολλά, και στη Σύνοδο, επί προεδρίας Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄.

Συγχαρητήρια, Πατέρα μου, για την τοποθέτησή Σου, και μάλιστα δια συνοδικού εγγράφου,στην Οργανωτική Επιτροπή, και είμαι πεπεισμένος ότι, με Πρόεδρο τον Σεβ. Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο Β΄στην Οργανωτική Επιτροπή, οι εργασίες θα είναι άψογες.

Φαντάζομαι ότι, οχι μόνο θα γίνει αναφορά στη διαφορετικότητα του επτανησιακού χώρου, ιστορία-παραδόσεις, αλλά πρέπει να τονισθεί η αναγκαιότητα διατήρησης των υπαρχουσών αυτών παραδόσεων, τελετουργικών και μουσικών. Και φυσικά να προβάλλονται, ως μορφή έκφρασης της Ορθοδοξίας, χωρίς να αποσιωπώνται.

Αρχίζω να σκέφτομαι, ότι μάλλον πρέπει να πάρω άδεια και για εκείνες τις ημέρες, για να είμαι στο Zante.

Καλή δύναμη εύχομαι, σε όλους Σας.

π. Γ.

P. Kapodistrias είπε...

@ Αριάδνη, Άνιμους και π. Γεράσιμε,

Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη Σας!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails