© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Η "Νέα Αριάδνη" για τον Γιάννη Ρίτσο


Κρατώ ένα επιπλέον καλοστημένο αφιέρωμα στον Ποιητή Γιάννη Ρίτσο, στο πλαίσιο του Ιωβηλαίου των 100 χρόνων από τη γέννησή του:
Το Περιοδικό Νέα Αριάδνη, (Τριμηνιαία Έκδοση "Πολιστικής Συνεργασίας"), το οποίο τον τιμά με το 60ό τεύχος του (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2008) και μού απέστειλε πολύ ευγενώς η φιλόλογος εκδότριά του κ. Καίτη Λειβαδά.
Πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα άρθρα και ποιήματα δύναται ο αναγνώστης να βρει περί του Ρίτσου στο ανά χείρας τεύχος (σελ. 1-92), όλα εκφρασμένα με αγάπη για τον Ποιητή και σεβασμό στο ύψος της μεγαλοσύνης του.
Ανάμεσα σε αυτά, εκτός από το εισαγωγικό της κ. Λειβαδά, με τίτλο "Ο Ρίτσος και ο 21ος αιώνας" (σελ. 2-7), δεσπόζει το εκτενές μελέτημα της ποιήτριας και μουσικού κ. Λίτσας Λεμπέση "Ο Γιάννης Ρίτσος και η Μουσική στην Ποίησή του" (σελ. 23-61).

1 σχόλιο:

Artanis είπε...

πανέμορφες μουσικές, καταπληκτικές παρουσιάσεις...
καλό Σ/Κ αγαπητέ Π.Κ., καλά να περνάτε...

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails