© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Δια-φυγή στη μουσική ενδοχώρα του Δημήτρη Λάγιου



Φωτογραφίες Π.Κ. από το Μνημείο Δ. Λάγιου στην πόλη της Ζακύνθου

Δεκαοχτώ χρόνων ημέρες μετά την Απώλεια του αγαπημένου Φίλου Δημήτρη Λάγιου σήμερα. Καθώς "Έστησε ο Έρωτας χορό με τον ξανθόν Απρίλη", που θάλεγε κι ο Σολωμός, ο Δημήτρης απουσιάζει. Ο χώρος του στη σκηνή είναι κενή κι έτσι θα μείνει ή πρέπει να μείνει.

Λέω σήμερα να μην μιλήσω εγώ. Τα λόγια είναι πράγματι φτώχεια... Αν οι αναγνώστες μας επιθυμούν να δουν παλαιότερες σκέψεις μου γι' αυτόν, μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο Ενθυμούμενοι πάλι και πάλι τον Δημήτρη Λάγιο και Απριλιάτικα μοβ ανθάκια για τον Δημήτρη Λάγιο.

Εδώ αρκούμαστε στα τραγούδια του, για να μάς συντροφέψουν. Ερανίζομαι για εσάς από το YouTube και παραθέτω πέντε ευανάγνωστα κομμάτια της ψυχής του, αρχίζοντας μάλιστα από την ωραία του Άνοιξη και καταλήγοντας στο μελαγχολικό Φθινόπωρό του:




4 σχόλια:

Anastasios είπε...

To Kαλοκαίρι του 1996 παρακολουθήσαμε μια καταπληκτική συναυλία αφιερωμένη στο Δημήτρη Λάγιο στο Αρχαίο Θέατρο Κούριο, λίγο έξω από τη Λεμεσό στην Κύπρο.

Ήταν μια αξέχαστη μουσική πανδαισία.

kiki είπε...

Πάνε τόσα χρόνια πια... Έχω πει ότι αυτός ο άνθρωπος πρόσφερε πολλά στη μουσική του τόπου και όποιος δεν το παραδέχεται, απλά σκέφτεται εγωιστικά...Η βελούδινη φωνή του στο τελευταίο βίντεο, ανατριχιαστική, όταν ξέρεις ότι ήξερε ότι πλησιάζει ο θάνατος...

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Δε θυμάμαι, συνήθως, επετείους, Π.Κ. Κι έτσι χαίρομαι διπλά που ευαίσθητοι δέκτες παλαιών και πάντα φρέσκων κυμάτων ( όπως ετούτος ο Ίσκιος)είναι εδώ και τα μεταφέρουν επίμονα, σταθερά, υπομνητικά, παρήγορα.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Θυμάμαι και το αφιέρωμα της περσινής χρονιάς.
Ακούω ξανά το cd το "Ίνα τι", καθώς είναι οι μέρες..
Όλα του είναι ιδιαίτερα.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails